facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Jurisprudenta instantelor judecatoresti 2007-2012 II

45,00 Lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

Isbn: 978-606-591-550-3
Editura: Universitara
Numar pagini: 387
Data aparitiei: 2012
Limba: Romana

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Lucrarea de fata continua efortul anuntat in primul volum si depus de autori in vederea relevarii tendintelor actuale ale practicii judiciare. Se supune atentiei teoreticienilor si indeosebi practicienilor dreptului o gama larga de solutii care reflecta modul de interpretare si aplicare de catre instante a dreptului.

De aceasta data, lucrarea priveste materia Dreptului bancar, materie incercata in ultima perioada de o serie de probleme jurisprudentiale cu o anumita tipologie. Lucrarea cuprinde un numar de 110 spete culese din practica judiciara a Curtii de Apel Constanta si relevate dupa criterii de complexitate si utilitate. Legislatia relevanta indicata in cazul fiecarei spete este corelata, acolo unde a fost cazul, cu normele actuale ale Codului civil. S-a dorit astfel obtinerea unui instrument de lucru facil pentru practicienii dreptului in contextul in care legislatia se afla intr-o continua schimbare si modificare ceea ce face ca aplicarea si interpretarea noilor prevederi sa nu fie intotdeauna usoara

Jurisprudenta, spunea Matei B. Cantacuzino - o figura marcanta a lumii juridice de la inceputul secolului XX, nu este decat o experienta:ea poate demonstra defectele unei norme legale precise, dar n-o poate inlocui cand exista, prin alta mai buna, caci mai presus de interesele speciale exista interesul general, ca legile sa fie respectate si aplicate in mod uniform pentru toti.

Exprimam acelasi deziderat: ca cei ce vor intra in posesia culegerii de practica vor gasi in ea un sprijin real in activitatea pe care o desfasoara.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...