facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Istoria garzii de fier. Un fascism romanesc - Traian Sandu - Editura Cartier

Istoria garzii de fier. Un fascism romanesc - Traian Sandu - Editura Cartier

Autori: Traian Sandu
59,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-9975-86-417-6
Editura: Cartier
Numar pagini: 479
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Format carte: 130 x 200
Tip coperta: Cartonata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Istoria garzii de fier. Un fascism romanesc scrisa de Traian Sandu a aparut la edituraCartier in anul 2019 si face parte din categoriaStiinte umaniste.

Lucrarea de fata intentioneaza sa le dezvaluie cititorilor mai multe informatii despre istoria fascismului romanesc, ce au drept izvoare: Arhivele Nationale Istorice Centrale, Fondul Casei Regale, fondurile Directiei Generale a Politiei, corespondenta cu Inspectoratele Regionale ale Jandarmeriei.

Fragment din lucrare: Religia politica fascista si religia traditionala in politica se telescopeaza si deruteaza in aparenta, in Romania, ca si in Ungaria sau Croatia, unde fascismul revendica de asemenea o dimensiunea spirituala transcendenta. Cum legonarismul a aparut intr-o societate agrara si traditionala, deci in intarziere fata de modelele mai secularizate din Italia si Germania, spiritualitatea ortodoxa face parte integranta din sinteza sa ideologica, mai mult decat celelalte religii transcendente la cogenerii ei atei, fascismul italian sau pagani, nazismul. Deplasarea sentimentului religios dinspre Sfanta Treime inspre Codreanu se efectueaza mai usor in practica, ca nou Mesia ce-l utilizeaza pe vechiul Mesia pentru a mobiliza masele, dar mai greu in distinctia intre registrele de sfintenie: taranii cred in noul Mesia ca reprezentant al celui vechi, sau cred in el pentru el insusi, pentru propria sa valoare?

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...