Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
59,90 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Istoria filosofiei. Vol. VII Filosofia clasica germana din secolele XVIII-XIX. Editie necartonata

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-571-852-7
Editura: All
Autor: Frederick Copleston
Data aparitiei: 2008
Istoria filosofiei. Vol. VII Filosofia clasica germana din secolele XVIII-XIX. Editie necartonata este scrisa de Frederick Copleston si aparuta la Editura All.

Istoria filosofiei. Vol. VII Filosofia clasica germana din secolele XVIII-XIX. Editie necartonata este scrisa de Frederick Copleston si aparuta la Editura All.

"Volumul VII are ca obiect idealismul german si reactiile generate de acest curent. Dupa ce autorul prezinta principalele sisteme idealiste postkantiene (Fichte, Schelling, Hegel, este inclus si Schleiermacher), el trece la analiza reactiilor impotriva idealismului metafizic: primii critici (Fries, Herbart, Beneke, Bolzano), Schopenhauer, transformarea idealismului prin Feuerbach, Ruge, Stirner, Marx, Engels si materialismul dialectic, si, in fine, Kierkegaard. Partea a treia cuprinde materialismul nedialectic (Haeckel, Ostwald Lange), miscarea neokantiana ( Scoala de la Marburg, Scoala de la Baden, Cassier), renasterea metafizicii (Fechner, Lotze, Wundt, Driesch, Eucken) si se incheie, oarecum in afara marjei temporare a volumului, cu Nietzcshe, un autor ce, nebagat in seama in timpul vietii sale, a avut totusi o influenta mult mai mare asupra secolului trecut decat neokantienii si materialistii prezentati anterior. Istoria filosofiei este o lucrare monumentala, in 11 volume, inclusa ca titlu de referinta in orice bibliografie academica de specialitate. Incepand cu filosofia din Grecia si Roma antica, excursul analitic trece prin filosofia medievala, cea renascentista, prin rationalism, empirismul englez, filosofia Luminilor, filosofia clasica germana, utilitarismul si filosofia analitica, pentru a ajunge la filosofia secolului XX. Cuprinzand deopotriva curente si ganditori din toate epocile si spatiile culturale, aceasta intreprindere masiva impresioneaza prin eruditie, deschidere, respingere a tabuurilor si inainte de toate printr-o admirabila capacitate de a face inteligibile si cele mai abstracte sisteme de gandire."

Mai multe informatii
AutorFrederick Copleston
CategorieStiinte umaniste
Data aparitiei2008
EdituraAll
Format165x235
ISBN978-973-571-852-7
Numar pagini512
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

  1. Peter Iepurasul. Lupta pentru gradina - Frederick Warne
    Rating:
    %
    Pret standard 22,00 Lei Pret special 19,80 Lei
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.