facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Istoria filosofiei antice vol. 7 - Giovanni Reale - Editura Galaxia Gutenberg

Istoria filosofiei antice vol. 7 - Giovanni Reale - Editura Galaxia Gutenberg

30,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-141-769-1
Numar pagini: 248
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Traducator: Cristian Soimusan
Format carte: 130 x 200
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Istoria filosofiei antice vol. 7 scrisa de Giovanni Reale a aparut la edituraGalaxia Gutenberg in anul 2019 si face parte din categoriaStiinte umaniste.

Lucrarea de fata cuprinde aspecte ale: Renasterii platonismului si a pitagorismului, Corpus Hermeticum si Oracolelor Caldeene.

Fragment din lucrare: Cercetatorii s-au plans de nenumarate ori pentru toate incertitudinile si posibilele contradictii existente in conceptia filoniana despre om, pe motiv ca, deseori, ele au avut ca punct de pornire schemele de gandire din filosofia elenistica. Astfel, ei au remarcat cat de greu este si, in anumite cazuri, chiar imposibil de a face sa intre in aceste scheme tot ceea ce spune Philoon cu privire la natura omului. Doar cativa au aratat ca, de fapt, ne aflam dinainatea unei adevarate conceptii revolutionare (la care Philon ajunge treptat) ce sfarseste prin a rupe in mod clar schemele filosofiei clasice, chiar daca isi ia punctul de plecare din ele.

Astfel, trebuie sa aratam cum din De opificio mundi, desi continua sa joace un rol preponderent, conceptiile grecesti, mai ales cele de provenienta platoniciana si proto-aristotelica, sunt in mare parte modificate in contextul conceptiei creationiste in care sunt plasate. Dumnezeu insusi este cel care intervine in crearea omului ca atare, astfel ca intre Dumnezeu si sufletul ca atare (individual propriu-zis) se instaureaza o legatura necunoscuta gandirii de dinainte. Trebuie remarcat faptul ca istorisirile biblice despre crearea omului, asa cum sunt ele cuprinse in cartea Genezei, 1,26 sq. si 2, 7, datorate, cel mai probabil, unor motive contingente, ajung sa fie interpretate de catre Philon ca facand referire la doua momente ale creatiei, si anume la momentul crearii universului inteligibil, respectiv la momentul crearii universului fizic, conform conceptiei lui metafizice generale amintite mai sus.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...