Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Istoria din cutia de pantofi

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-23-3028-9
Editura: Cartea romaneasca
Autor: Daniel Vighi
Data aparitiei: 2013
Cartea Istoria din cutia de pantofi scrisa de Daniel Vighi a aparut la editura Cartea Romaneasca si face parte din Colectia Hors Collection.

Cartea Istoria din cutia de pantofi scrisa de Daniel Vighi a aparut la editura Cartea Romaneasca si face parte din Colectia Hors Collection.

Istoria din cutia de pantofi este fascinanta calatorie a Povestasului din prezentul banal si meschin, in timpuri cu parfum oriental si imperial, pe care posteritatea e pe cale sa le stearga definitiv din memoria culturala a doua orase din vestul tarii: Timisoara si Lipova. Printre personajele istorice ale cartii, misticul dervis Husein din Gra?anica cerseste la Poarta Azapului din Timisoara, iar cu pomana primita hraneste vrabiile ce i se asaza pe turban. Tot pe atunci, pasa Mehmet intra cu calul in manastirea franciscana din Lipova si-l obliga pe calugarul minorit de acolo sa-i cinte la dracia cu pedale si tuburi careia ghiaurii ii spun orga. Apoi, sali pline la stralucitoarele reprezentatii de opera, baluri fastuoase si tragedii de culise. In turneu in Transilvania, membrii orchestrei lui Strauss-fiul sint luati drept tilhari de drumul mare, deghizati in muzicieni... si multe alte istorii nemaiauzite dintr-o lume ascunsa in ziduri si arhive, aflate in pericol iminent, in asteptarea Povestasului si a curiosului sau ascultator.

Mai multe informatii
AutorDaniel Vighi
CategorieLiteratura romana
Data aparitiei2013
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

  1. Mort in Patagonia - Daniel Vighi - Editura Polirom
    Rating:
    %
    Pret standard 49,95 Lei Pret special 9,99 Lei
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.