Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
29,90 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Ipoteza Dumnezeu. O noua abordare a celei mai vechi dezbateri din istorie

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-606-686-704-7
Editura: Litera
Autor: Gerald Benedict
Data aparitiei: 2014
Ipoteza Dumnezeu. O noua abordare a celei mai vechi dezbateri din istorie este scrisa de Gerald Benedict si aparuta la Editura Litera.

Ipoteza Dumnezeu. O noua abordare a celei mai vechi dezbateri din istorie este scrisa de Gerald Benedict si aparuta la Editura Litera.

"Exista sau nu (un) Dumnezeu? Teistii ar raspunde la aceasta intrebare cu da, ateistii, cu nu, iar agnosticii ar spune ca nu putem sti. Dezbaterea privind existenta lui Dumnezeu este veche de cand lumea, dar continua sa inflacareze spiritele, impulsionata de ultimele descoperiri din domeniul fizicii cuantice. In esenta, polemica se reduce la stiinta versus religie, aflate aparent intr-un conflict ireconciliabil. Gerald Benedict se situeaza pe o pozitie neutra, trecand in revista argumentele ambelor tabere. Dupa ce descrie, in capitolele de inceput, obiectul central al dezbaterii – conceptul de Dumnezeu, originile si semnificatia lui –, autorul abordeaza nenumarate probleme controversate, precum adevarul Sfintelor Scripturi, validitatea miracolelor sfinte, existenta liberului-arbitru etc. Constient de complexitatea ipotezei-Dumnezeu, Benedict aduce in discutie numeroase idei si teorii atat din religia occidentala, cat si din cea orientala, si face apel la filosofia stiintei, a religiei si istoriei, la teorii ale cunoasterii, la psihologie si antropologie. Fara indoiala, dialogul deschis pe care il promoveaza inteligent este singurul fel prin care vom putea intelege cuvintele lui Einstein: „Stiinta fara religie e schioapa, religia fara stiinta e oarba“."

Mai multe informatii
AutorGerald Benedict
CategorieStiinte umaniste
Data aparitiei2014
EdituraLitera
ISBN978-606-686-704-7
Numar pagini240
Tip copertaBrosata
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.