Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
7,90 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Intunecare, Vol. 1

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-675-912-3
Editura: Litera
Data aparitiei: 2010
Cartea Intunecare, Vol. 1 scrisa de Cezar Petrescu a aparut la editura Litera si face parte din Colectia Biblioteca pentru toti.

Cartea Intunecare, Vol. 1 scrisa de Cezar Petrescu a aparut la editura Litera si face parte din Colectia Biblioteca pentru toti.

„De altminteri, ne asigura, mereu, autorul, tabloul societatii imediat postbelice este moral fracturat atat de cauze sociale multiple cat si de intelesuri foarte erogene conferite evenimentelor de protagonisti. Or, in noua realitate fiecare se simte indreptatit sa solicite ceva de la viata, de la istorie, de la ceilalti, si nu chiar in ultimul rand, de la soarta. Peisajul tipologiilor umane nu este unul idilic si armonios, ci unul bazat pe dezacord, pe conflict si pe neintelegere. Ii dau cititorului, fata in fata, idealisti morali (Vasile Mogrea ) care refuza orice compromis si orice umilinta, dar si vesnic adaptatii la succes, dintre care erou paradigmatic este Alexandru Vardaru. El n-are deziluzii in viata pentru ca nu-si creeaza sperante desarte  sau  iluzii prostesti . Clar  si raspicat, se autodefineste privindu-l cu mila, dezgust si dispret pe mutilatul neintelegator Radu Comsa:  Eu m-am socotit intotdeauna nedemn de asa-zise marile  idealuri. Viata mi s-a parut mai simpla... Omul nu se sacrifica idealurilor vagi. Nu iubesc o lume imaginara; o iubesc pe cea reala! Nu una viitoare; pe cea prezenta!... Stiu ca nu putem face miracole, nici in viata de toate zilele, nici in cea politica... Tot ce poti face e sa corectezi putin si treptat realitatea. Chiar patriot, sunt fara imaginatie... Ideile generoase duc la dezordine, lirismul la catastrofe!...“ Vasile Morar

Mai multe informatii
CategorieLiteratura clasica
Data aparitiei2010
EdituraLitera
Format130x210
ISBN978-973-675-912-3
Numar pagini368
Tip copertaCartonata
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.