facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Intrebari fara raspuns (sau cu prea multe raspunsuri) - Lucian Boia - Editura Humanitas

Intrebari fara raspuns (sau cu prea multe raspunsuri) - Lucian Boia - Editura Humanitas

Autori: Lucian Boia
22,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-50-6585-0
Editura: Humanitas
Numar pagini: 89
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Format carte:
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Intrebari fara raspuns (sau cu prea multe raspunsuri) scrisa de Lucian Boia a aparut la edituraHumanitas in anul 2019 si face parte din categoriaStiinte umaniste.

Lucrarea de fata prezinta cateva dintre intrebarile fundamentale legate de conditia umana. Majoritatea intrebarilor raman inca fara raspuns sa din contra, primesc raspunsuri din belsug, multe dintre ele contradictorii. Intreaga opera este invaluita in mister.

Fragment din lucrare:

Calea spre nemurire

Adevarata nemurire sa fie totusi, o imposibilitate? Nu, nemurirea, trecand prin moarte si biruind-o, asa cum ne invata diversele scenarii religioase, si nici nemurirea prin rimpla prelungire a existentei noastre in amintirea celor de dupa noi, ci nemurirea in sensul deplin al cuvantului, prelungirea fara termen a vietii, prin stergea completa a acelui teribil incident de parcurs care este moartea, disparitia fizica.

Deocamdata ne aflam in plina batalie a longevitatii. Rezultatele par incurajatoare. Ameliorarea conditiilor de trai, laolalta progresele medicinei, a dus la o crestere importanta a sperantei de viata. La 1900, aceasta era in lumea occidentala putin sub 50 de ani. Astazi, bate spre 80 de ani. Am castigat asadar 30 de ani de-a lungul unui secol. Un mic pas, totusi un pas, spre mult visata nemurire. Daca privin ceva mai atent, vom constata insa ca rezultatul nu e chiar atat de formidabil cum pare la prima vedere. Din sporul acesta de trei decenii, cam doua treimi, deci vreo 20 de ani, se datoreaza eradicarii aproape complete a mortalitatii infantile, inca foarte ridicata, in toate mediile sociale, cu un veac in urma. Raman vreo zece ani de prelungire efectiva a duratei vietii, datorita imbunatatirii conditiilor de trai: igiena, alimentatie... si progreselor de ordin medical (orice varstnic care se respecta inghite zilnic o doza apreciabia de medicamente).

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...