facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Inchizitia. O istorie a terorii in secolele al XV-lea-al - XVII-lea - Toby Green - Editura Litera

Inchizitia. O istorie a terorii in secolele al XV-lea-al - XVII-lea - Toby Green - Editura Litera

Autori: Toby Green
24,90 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-606-33-3390-3
Editura: Litera
Numar pagini: 688
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Traducator: Gabriel Stoian
Format carte: 110x170
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Inchizitia. O istorie a terorii in secolele al XV-lea-al - XVII-lea scrisa de Toby Green a aparut la edituraLitera in anul 2019 si face parte din categoriaStiinte umaniste.

Autorul lucrarii de fata readuce la viata o perioada destul de interesanta din istoria lumii si anume perioada infiintarii Inchizitiei. Care au fost motivele infintarii Inchizitiei? De ce provoca atata teama? Cine erau de fapt victimele torturate si arse in autodafeuri? Toby Green se ajuta de uriase arhive inchizitoriale pastrate si prezinta numeroase cazuri judecate de Sfantul Oficiu, de la arhiepiscopi la oameni obisnuiti. Inchizitia este un avertisment venit din trecut, o lectie de istorie pentru noi toti.

Fragment din carte:

In casa lui Juan Garces de Marcilla, ura isi cauta prada. Marcilla era un nobil din indepartatul oras aragonez Teruel. Rusinat de saracia lui, se casatorise cu Brianda, fiica unui puternic om de afaceri local, Jaime Martinez Santangel. Marcilla isi detesta rudele prin alianta si traia intr-o epoca in care un sentiment atat de prozaic putea sa fie dus la extrem, in consecinta s-a asigurat ca acestia vor fi arsi de vii.

Noul inchizitor, Juan de Solibera, a sosit la Teruel in mai 1484. Nu a avut parte de o primire binevoitoare. In realitate, autoritatile locale s-au ingrozit. Probabil ca stiau ca in unele parti ale Castiliei avusesera loc acte de opozitie fara de introducerea Inchizitiei. Mai-marii orasului au hotarat sa urmeze acel exemplu. Cnad existau atat de multe orase mari si elegante in regatul Aragonului, de ce fusese aleasa acea asezare indepartata, asezata sus pe dealurile sterpe, drept prim loc de popas al noii institutii? Care erau implicatiile eliminarii vechilor inschizitori si numirii celor noi? Conducatorii orasului au scris ca se temeau ca Inchizitia va aduce cu sine acelasi haos pe care il produsese "in Castilia si ca inchizitorii vor folosi acelasi proceduri ingrozitoare pe care le folosisera acolo, incalcand orice lege". Cu toate acestea, nu toata lumea era la fel de tematoare; unii oameni, precum Marcilla, au vazut o oportunitate in climatul de ura.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...