Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Hitler si teoriile conspiratiei. Al Treilea Reich si imaginatia paranoida - Richard J. Evans - Editura Litera

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-606-33-8147-8
Editura: Litera
Autor: Richard J. Evans
Data aparitiei: 2021
Cartea Hitler si teoriile conspiratiei. Al Treilea Reich si imaginatia paranoida scrisa de Richard J. Evans a aparut la editura Litera in anul 2021 si face parte din categoria Stiinte umaniste.

Cartea Hitler si teoriile conspiratiei. Al Treilea Reich si imaginatia paranoida scrisa de Richard J. Evans a aparut la editura Litera in anul 2021 si face parte din categoria Stiinte umaniste.

Renumitul istoric al celui de-al Treilea Reich Richard J. Evans analizeaza teoriile conspiratiei din jurul lui Adolf Hitler si al nazistilor, intr-o carte de istorie vitala pentru epoca „postadevar“.

Ideea ca nimic nu are loc la intamplare in cursul istoriei, ca nimic nu este chiar ceea ce pare la prima vedere, ca tot ce se petrece este rezultatul unor masinatiuni secrete ale unor grupuri maligne care manipuleaza totul din spatele scenei este la fel de veche ca insasi istoria. Dar teoriile conspiratiei devin mai populare si mai raspandite in secolul XXI. Si nicaieri nu sunt mai evidente decat in povestirile revizioniste despre istoria celui de-al Treilea Reich. Teorii ale conspiratiei de multa vreme discreditate s-au trezit la viata, primind credibilitate datorita unor asa-zise dovezi nou-descoperite si a unor unghiuri noi de investigatie.

Aceasta carte abordeaza cinci teorii intens dezbatute implicandu-i pe Hitler si pe nazisti si le supune unei investigatii criminalistice: aceea ca evreii conspirau ca sa submineze civilizatia, dupa cum se subliniaza in Protocoalele inteleptilor Sionului, ca armata germana a fost "injunghiata in spate" de socialisti si evrei in 1918, ca nazistii au incendiat Reichstagul pentru a pune mana pe putere, ca fuga in Marea Britanie a lui Rudolf Hess, in 1941, a fost aprobata de Hitler si ca acesta venea cu termeni pentru incheierea pacii ascunsi de Churchill sau ca Hitler a scapat din buncar in 1945 si a fugit in America de Sud. In paginile sale vom vedea unele trasaturi surprinzatoare pe care aceste ipoteze si alte teorii ale conspiratiei le au in comun.

Aceasta este o carte de istorie, dar este o carte de istorie pentru epoca "postadevar" si "fapte alternative" - o carte pentru vremurile noastre tulburi.

"O noua carte care apare la momentul oportun... Disectia pe care o realizeaza Evans asupra celor mai populare teorii ale conspiratiei care ii inconjoara pe nazisti este introspectiva prin ea insasi, dar relevanta cartii trece dincolo de aceasta. Ea ne demonstreaza cat de important este ca faptele alternative sa fie confruntate si corectate." - Robert Gerwarth, Daily Telegraph

"Transanta, atent documentata si adesea foarte amuzanta, cartea lui Evans este o lectura extrem de placuta." - Dominic Sandbrook, Sunday Times

"O capodopera de cinci stele." - Evening Standard

"Nu exista un ghid mai bun prin hatisul teoriilor conspiratiei decat Evans insusi... Problema devine azi extrem de serioasa." - Financial Times

Mai multe informatii
AutorRichard J. Evans
CategorieStiinte umaniste
ColectiaKronika
Data aparitiei2021
EdituraLitera
Format200x140
ISBN978-606-33-8147-8
Numar pagini336
Tip copertaNecartonata
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.