facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 17:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Glasul linistii - Helena Petrovna Blavatski - Editura Noua Acropola

Glasul linistii - Helena Petrovna Blavatski - Editura Noua Acropola

29,40 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-606-92605-9-3
Editura: Noua Acropola
Numar pagini: 66
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Format carte: 130 x 200
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Glasul linistii scrisa Helena Petrovna Blavatski a aparut la edituraNoua Acropola in anul 2019 si face parte din categoriaCorp, minte si suflet.

Despre autor: Helena Petrovna Blavatsky este cunoscuta ca fondatoarea, in 1875, a Societatii Teosofice. Rusoaica de origine, cosmopolita, calatoreste din America de Sud pana in Japonia si Indonezia, in Egipt, Grecia si India, traducand din 16 limbi, inclusiv ebraica, sanscrita, latina si greaca. Intentia ei a fost de a reinvia vechile Scoli de Mistere, a acelor centre din vremea lui Pitagora, Platon sau Plotin in care se invata ca in om si in natura exista legi de o profunzime si simplitate inimaginabile, care se pot cunoaste si care, prin studiul lor, duc la descoperirea identitatii reale, la intuirea adevarului.

Nascuta Hahn, in noaptea dintre 11 si 12 august 1831, la Ekaterinoslav, era descendenta a unor cruciati, tatal sau coborand din ramura Contilor de Hahn Mecklenburg, iar mama fiind fiica Consilierului Regal Andrey Fadeieff si a Printesei Helena Dolgorouky, aceasta la randul ei descendenta a primului conducator al Rusiei, Ducele Rurik.

Operele ei fundamentale sunt „Doctrina Secreta” (carte monumentala continand o istorie universala a simbolurilor, filosofiilor si credintelor, a ezoterismului si a Marilor Adepti si Initiati), „Isis fara val” (studiu consacrat depasirii granitelor aparente dintre stiinta si religie), „Cheia teosofiei” (prezentare a ideilor teosofice fundamentale), „Glosarul teosofic” si „Glasul linistii” (traducere a unui vechi text initiatic tibetan).

Viata ei a fost dedicata in totalitate cautarii izvoarelor comune ale intelepciunii universale, intr-o viziune de mare profunzime si autenticitate, care nu de putine ori a socat, obtinand insa in acelasi timp si confirmarile istoriei.

Din Prolog: “Paginile care urmeaza sunt preluate din “Cartea Preceptelor de Aur”, lucrare incredintata discipolilor mistici din Orient. Cunoasterea lor este obligatorie in acea scoala ale carei invataturi sunt acceptate de multi teosofi. De aceea, cunoscand multe dintre aceste precepte pe dinafara, traducerea lor a fost o sarcina relativ usoara...

Lucrarea din care am facut aceasta traducere face parte din aceeasi serie din care au fost preluate versurile “Cartii Dzyan”, pe care se intemeiaza “Doctrina Secreta”. “Cartea Preceptelor de Aur” pare sa aiba aceeasi origine ca si marea opera mistica numita “Paramartha” care, potrivit legendei lui Nagarjuna, a fost inmanata marelui Arhat de Naga sau “Sarpe” (de fapt un nume dat vechilor Initiati)... “Cartea Preceptelor de Aur” – dintre ale carei scrieri unele sunt pre-budiste, altele dintr-o perioada mai tarzie – contine cam nouazeci de mici tratate. Dintre acestea, am memorat cu ani in urma treizeci si noua. Pentru a traduce mai usor restul ar trebui sa ma opresc asupra notelor imprastiate pe un mare numar de hartii si jurnale adunate in ultimii douazeci de ani si niciodata puse in ordine. Insa nici nu pot fi traduse toate si daruite unei lumi prea egoiste si prea atasate de obiectele simturilor, pentru a fi pregatita sa primeasca cu un spirit corect o asemenea inalta morala. Niciodata un om, fara o extraordinara perseverenta in cunoasterea de sine, nu-si va putea apleca urechea la invatatura aceasta.” HPB

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Pret
Valoare
Calitate
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...