Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
52,50 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Geometria triunghiurilor ortologice - Ion Patrascu, Florentin Smarandache - Editura Sitech

Rating:
%
In stoc
Cartea Geometria triunghiurilor ortologice scrisa de Ion Patrascu, Florentin Smarandache a aparut la editura Sitech in anul 2020 si face parte din categoria Stiinte exacte.
Geometria triunghiurilor ortologice - Ion Patrascu, Florentin Smarandache - Editura Sitech este disponibil pentru cumparare numai in trepte de 1

Cartea Geometria triunghiurilor ortologice scrisa de Ion Patrascu, Florentin Smarandache a aparut la editura Sitech in anul 2020 si face parte din categoria Stiinta si tehnica.

Cartea se adreseaza deopotriva acelora care au studiat si indragesc geometria, cat si celor care o descopera acum, prin studiu si antrenament, in vederea obtinerii de rezultate deosebite la concursurile scolare. In acest sens, am cautat sa demonstram unele proprietati si teoreme in mai multe moduri: sintetic, vectorial, analitic.

Plantele si copacii cresc perpendicular  pe  planul  tangent  la  suprafatasolului, in punctul de penetrare in sol; in vid, corpurile cad perpendicular pe suprafata Pamantului – in ambele cazuri, daca suprafata  este  orizontala. Plecand de la proprietatea a doua triunghiuri de a fi ortologice, cei doi autori au conceput aceasta lucrare care incearca saofere o imagine integratoare a geometriei elementare prin prisma acestui "filtru". Practic,  proprietatea  de  ortologie este  scheletul  lucrarii  de  fata,  care  stabileste cat mai multe conexiuni ale unor teoreme si proprietati geometrice cu aceasta.

Cartea"Geometria  triunghiurilor  ortologice"este  structurata in zececapitole.In primele sapte se face introducerea in tema si se dezvoltaaceastaidee prin conexarea ei cu alte proprietati la fel de frumoase ale geometriei,cum ar fi omologia triunghiurilor.

Capitolul 8 cuprinde treianexe menite salamureasca anumite categorii de cititori cu privire la unele rezultate folosite in restul capitolelor.

Capitolul 9 este o veritabila culegere de problemein care aparde regula triunghiuri ortologice;  el  este  destinat  mai  ales  elevilor  care se  pregatesc  pentru participarea la diferite concursuri de matematica. Ultimul capitol contine solutii si raspunsuri la problemele din capitolul 9. 

Mai multe informatii
AutorFlorentin Smarandache, Ion Patrascu
Data aparitiei2020
EdituraSitech
Format160x230
ISBN978-606-11-7643-4
Numar pagini306
Tip copertaBrosata
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.