Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Generation P - Viktor Pelevin - Editura Curtea Veche

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-606-588-073-3
Editura: Curtea Veche
Autor: Viktor Pelevin
Data aparitiei: 2011
Genration P de Viktor Pelevin, aparut la Editura Curtea Veche il are ca protagonist pe absolventul de Litere si poet ratat la inceputul anilor '90, Vavilen Tatarski care reuseste sa patrunda in lumea publicitatii rusesti prin intermediul celei mai mari agentii de publicitate din Moscova.

Cartea Genration P scrisa de Viktor Pelevin a aparut la editura Curtea Veche in anul 2011 si face parte din categoria Beletristica.

Cartea Genration P de Viktor Pelevin, aparut la  Editura Curtea Veche il are ca protagonist pe absolventul  de Litere si poet ratat la inceputul anilor '90, Vavilen Tatarski care reuseste sa patrunda in lumea publicitatii rusesti prin intermediul celei mai mari agentii de publicitate din Moscova. Nimerind intr-un univers suprarealist, populat de mercenari PR, afaceri dubioase si budism Zen, Tatarski porneste, inarmat cu vodca si stupefiante,sa caute sensului acestei culturi noi definite prin posesiuni materiale si huzur. El este ajutat de comunicarea cu spiritul lui Che Guevara, pe care il surprindem producand un tratat despre identitate, consumism si televiziune. Afla, in cele din urma, ca politica si toate evenimentele asa-zis reale transmise la televizor sunt, de fapt, creatii digitale si ca, in acest mozaic halucinant de reprezentari, se ascunde noua Rusie, a cocainei si pietei libere,  un spatiu tulburator a carui morfologie este chiar morfologia culturii occidentale. Cartea este o satira a Rusiei contemporane si a progeniturilor sale, care in anii '70 „au ales Pepsi exact la fel cum parintii lor îl alesesera pe Brejnev“, romanul confirma inca o data reputatia lui Pelevin de observator fin si ironic al lumii post-sovietice.

In general, Pelevin este preocupat de sensul conditiei umane (sau de tot mai pronuntata lipsa a sa). In particular, insa, centrul sau de interes se deplaseaza asupra schimbarii care a avut loc in Rusia odata cu ascensiunea si declinul lui Gorbaciov, in randul „generatiei care fusese programata pentru o viata in interiorul unei paradigme socio-culturale, dar care s-a trezit in cu totul alta“. Acest grup el l-a numit „generatia P“, de la Pepsi, pentru ca „in Rusia chiar a trait o generatie tanara, fara griji, care suradea verii, marii si soarelui – si care a ales Pepsi“. Ce se intampla insa cu aceasta generatie odata cu invazia Coca-Cola si a capitalismului, urmata de intoarcerea autoritarismului?

Mai multe informatii
AutorViktor Pelevin
CategorieLiteratura contemporana
Data aparitiei2011
EdituraCurtea Veche
Format200x130
ISBN978-606-588-073-3
Numar pagini292
Tip copertaNecartonata
TraducatorLuana Schidu
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

 1. iPhuck 10 - Viktor Pelevin - Editura Curtea Veche
  Rating:
  %
  Pret standard 70,00 Lei Pret special 66,50 Lei
 2. Generation P - Viktor Pelevin - Editura Curtea Veche
  Rating:
  %
  Pret standard 59,00 Lei Pret special 56,05 Lei
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.