facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 17:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Nou
  • Generatia '27 intre Holocaust si Gulag. Mircea Eliade si Kalus Mann despre generatia tanara - Marta Petreu - Editura Polirom

Generatia '27 intre Holocaust si Gulag. Mircea Eliade si Kalus Mann despre generatia tanara - Marta Petreu - Editura Polirom

Autori: Marta Petreu
24,95 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-46-6420-7
Editura: Polirom
Numar pagini: 184
Data aparitiei: 2016
Limba: Romana
Format carte: 110 x 160
Tip coperta: Necartonata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Generatia '27 intre Holocaust si Gulag. Mircea Eliade si Kalus Manndespre generatia tanara scrisa de Marta Petreu a aparut la edituraPolirom in anul2016 si face parte din categoriaBeletristica.

Lucrarea de fata cuprinde: 

  • Generatia ’27 si elita ei criterionista;
  • Optiunile politice ale membrilor generatiei ’27;
  • Trei pledoarii antitotalitare;
  • De ce mai multi la dreapta decit la stinga?;
  • Convertirea politica a lui Eliade. Studiu de caz;
  • Despre culpa, adica despre tinerii ideologi si despre victime.

„Ca sa pot intelege textele lui Eliade, Cioran, Eugen Ionescu, Noica, Sebastian, Miron Radu Paraschivescu, Belu Zilber si ceilalti, ca sa pot deci intelege ce si cum cu generatia ’27, a trebuit sa invat cit am putut eu de bine istoria Romaniei, ba chiar a Europei. Incet, incet, am inteles ca generatia ’27 a fost nu un fenomen original al Romaniei, ci un fenomen care face parte dintr-unul european, din ceea ce Klaus Mann a numit generatia sa tinara si europeana. Si, tot asa, am inteles ca timpul (perioada dintre cele doua razboaie mondiale), locul (Romania, tara abia formata ca «Romania Mare», asezata la periferia estica a Europei) si formula noastra culturala (Romania a fost si mai este inca o tara imitatoare, care, in perioada interbelica, a preluat sirguincios noutatile din Europa, iar noutatea acelor ani a fost atitudinea revolutionara, antidemocrata si prototalitara) si-au pus pecetea asupra tuturor faptelor savirsite de acesti straluciti membri ai generatiei ’27.

Despre aceste lucruri si despre altele, conexe, studiate de mine, am scris in paginile de fata. Atita cit am putut eu de bine.” (Marta Petreu)

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...