facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 17:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Game si arpegii la vioara - Carl Flesch - Editura Grafoart

Game si arpegii la vioara - Carl Flesch - Editura Grafoart

Autori: Carl Flesch
25,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-9054-76-8
Editura: Grafoart
Numar pagini: 124
Data aparitiei: 2011
Limba: Romana
Format carte: 290x205
Tip coperta: Necartonata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Game si arpegii la vioara scrisa de Carl Flesch a aparut la edituraGrafoart in anul2011 si face parte din categoriaArta.

Am ezitat multa vreme sa public sistemul meu de game transpus in toate tonalitatile. Nu am indragit niciodata prea multele publicatii de acest gen pentru ca, de obicei, sunt aproape identice si nu aduc nicio idee noua care sa le justifice existenta.
In primul volum al Metodei mele de vioarain care publicasem o serie de game si arpegii, aveam motiv sa spun ca aducea ceva nou. Reusisem sa orientez studiul zilnic al formulelor tehnice generale astfel incat sa nu-i permita elevului sa se concentreze excesiv asupra unei problematici in detrimentul alteia, ci sa il oblige sa isi administreze studiul combinatiilor tehnice cel mai des folosite in mod egal. Pe de alta parte, am incercat reiterez metoda de studiu al gamelor adoptata de vechea scoala franceza, metoda traditionala pe care am deprins-o direct de la vechiul meu profesor Eugne Sauzgy, ginerele lui Baillot. Experienta multor ani mi-a intarit convingerea ca, multumita caracterului universal si concis, acest sistem de game nu numai ca reprezinta o garantie sigura a progresului continuu dar, in acelasi timp, constituia cel mai bun mod de a economisi timpul si fortele. Pentru a ajunge la rezultatul dorit trebuia totusi ca elevul sa schimbe in fiecare zi tonalitatea transpunand succesiv modelul vechi in do major in toate celelalte tonuri. Din cauza lipsei de spatiu, am fost obligat sa nu public in prima parte a Metodei de vioara decit modelul in Do major, lasand elevilor transpozitia. Dupa trei ani de la publicarea primului volum al lucrarii mele, am avut ocazia sa observ influenta sistemului gamelor asupra elevilor. Marturisesc ca am fost dezamagit sa constat ( in urma propriilor observatii, dar si ale altora) ca majoritatea elevilor s-au speriat de dificultatea transpozitiilor si s-au multumit sa exerseze gamele in Do major. Efectul pozitiv a fost diminuat. Este firesc ca violonistul care obisnuieste sa exerseze gamele in toate tonalitatile are un mare avantaj fata de cel care se multumeste cu o singura tonalitate, mereu aceeasi. Acesta este motivul pentru care m-am hotarat sa-mi depasesc propria rezistenta si am cedat solicitarilor celorlalti de a publica sistemul complet de game.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Pret
Valoare
Calitate
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...