Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
34,68 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Faust

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-611-472-4
Editura: Institutul European
Autor: Johann Wolfgang von Goethe
Data aparitiei: 2007
Cartea Faust scrisa de Johann Wolfgang von Goethe a aparut la editura Institutul European si face parte din Colectia Constelatia Gemenii.

Cartea Faust scrisa de Johann Wolfgang von Goethe a aparut la editura Institutul European si face parte din Colectia Constelatia Gemenii.

Evolutia procesului literar din ultimii ani, dar si decisiva modificare a perceptiei publicului asupra canonului literar de pretutindeni au condus la o reevaluare a modului in care intelegem, astazi, capodoperele literaturii universale. Dintre acestea, Faust de Goethe este, de departe, atit unul dintre textele de temelie al culturii germane, cit si un formator de mituri, un modelator de constiinte prin eroul sau care problematizeaza, indiferent de limba care il adopta prin traducere, conditia umana. Textul originar, versificat, reprezinta din pacate o piatra de incercare mult prea dificila pentru cititorul modern, grabit sa surprinda fondul de idei (si sa speculeze pe marginea acestuia), deci mai putin inclinat sa crediteze forma. Rescrierea in proza oferita de Leonida Maniu se doreste a fi o cale sigura ce faciliteaza aceesul catre esenta, adica semnificatia operei Faust. Ea se adreseaza elevilor si studentilor, dar si specialistilor in literatura universala, tuturor celor interesati sa vada cum s-a transformat un text initial scris in versuri intr-o proza scrisa cu nerv, care nu se indeparteaza de la linia impusa de Goethe, ci o potenteaza, explicitind-o pe alocuri.

Mai multe informatii
AutorJohann Wolfgang von Goethe
CategorieLiteratura universala
Data aparitiei2007
EdituraInstitutul European
ISBN978-973-611-472-4
Numar pagini303
TraducatorLeonida Maniu
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

  1. Suferintele tanarului Werther
    Rating:
    %
    Pret standard 26,95 Lei Pret special 24,26 Lei
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.