Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Fascinatia diferentei. Anii de ucenicie ai unui antropolog

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-606-719-160-8
Editura: Trei
Autor: Vintila Mihailescu
Data aparitiei: 2014
Cartea Fascinatia diferentei. Anii de ucenicie ai unui antropolog scrisa de Vintila Mihailescu a aparut la editura Trei.

Cartea Fascinatia diferentei. Anii de ucenicie ai unui antropolog scrisa de Vintila Mihailescu a aparut la editura Trei.

„Daca ar fi sa numesc obsesia profunda care pare a fi ordonat hoinareala mea «antropologica», as spune ca ea poate fi rezumata intr?o dubla perplexitate: De ce dracu’ nu se inteleg oamenii intre ei? si, simultan, Cum Dumnezeu reusesc totusi oamenii sa se inteleaga intre ei?Pe parcursul a peste zece ani, am petrecut una sau mai multe luni pe an in Novaci (jud. Gorj), mirandu-ma cum este posibil ca «pamantenii» sa fie atat de diferiti de «ungureni», si unii si altii fiind tarani, romani, ortodocsi, ba chiar traind impreuna de un secol-doua. La fiecare revenire in teren, inventam alte probe si urmaream diferenta in alte planuri de manifestare. La fiecare intoarcere de pe teren, faceam noi «motorase», incercand sa dam o alta explicatie acestor diferente.S-ar putea oare ca mecanismele de diferentiere intrevazute in cazul ungurenilor si pamantenilor sa fie doar o ipostaza a mecanismelor de producere a diferentei in general? Ar fi posibil atunci ca diferentele din Novaci sa fie un «studiu de caz» al diferentierii umane in general?“ - Vintila Mihailescu

Mai multe informatii
AutorVintila Mihailescu
CategorieLiteratura romana
Data aparitiei2014
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

 1. Apologia Pirleazului
  Rating:
  %
  33,67 Lei
 2. Hotel Ambos Mundos. Scurt Eseu De Antropologie Borgesiana - Editura Polirom
  Rating:
  %
  Pret standard 34,95 Lei Pret special 9,99 Lei
 3. Etnogeneza si tuica
  Rating:
  %
  34,95 Lei
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.