Scrieti o recenzie
Expert in vin in 24 de ore.Cum sa alegi. Descifrarea etichetelor - Jancis Robinson - Baroque Books & Arts
Cartea Expert in vin in 24 de ore scrisa de Jancis Robinson a aparut la editura Baroque Books & Arts si face parte din categoria gastronomie.
Lucrarea de fata intentioneaza sa impartaseasca cititorilor din experienta de patruzeci de ani a autorului. Fragment din lucrare: Informatiile cuprinse in volumul de fata pot fi minunat asimilate alaturi de prieteni, poate intr-un weekend sau in cateva seri, cu cat mai multe si mai diferite sortimente de vin alaturi. Cu cat veti dace mai multe comparatii cu atat veti invata mai mult. Pe tot parcursul cartii va invit la exercitii utile de degustare pe care prietenii dumneavoastra vor dori poate sa le urmeze, fiecare aducand una sau doua sticle din cele propuse. Fragment din lucrare: Inclinati paharul si observati-l, de preferinta pe un fundal alb sau luminos. Analizati culoarea din mijlocul vinului si culoarea de la baza paharului. Vinurile rosii in curs de maturare prezinta deseori diferente evidente intre ele. Cu cat est emai inchisa nuanta de rosu din mijlocul paharului, cu atat au fost mai groase pielitele de strugure. Aparitia unei nuante portocalii la margine indica un vin rosu matur. Un vin rosu extrem de tanar este, de regula, albastrui-violet pana la margine. Atat vinurile rosii, cat si cele albe isi schimba culoarea odata cu varsta: cele albe se inchid la culoare, in vreme ce vinurile rosii palesc. Culoarea unui vin alb se poate inchide daca este invechit in butoi de stejar sau pus in contact cu cipsuri sau doage de stejar. Culoarea variaza in functie de soiul strugurilor.
Autor | Jancis Robinson |
---|---|
Categorie | Gastronomie |
Data aparitiei | 2016 |
Editura | Baroque Books & Arts |
ISBN | 978-606-8564-62-3 |
Numar pagini | 152 |
Tip coperta | Necartonata |
Traducator | Mihai Moroiu |
Transport Gratuit | Nu |
Ratings & Reviews
Scrieti o recenzie