facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Executarea silita a contractelor de credit incheiate cu consumatorii - Radu-Mihai Necula - Editura Universul Juridic

Executarea silita a contractelor de credit incheiate cu consumatorii - Radu-Mihai Necula - Editura Universul Juridic

39,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-606-39-0640-4
Numar pagini: 256
Data aparitiei: 2020
Limba: Romana
Format carte: 145x200
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Executarea silita a contractelor de credit incheiate cu consumatorii scrisa de Radu-Mihai Necula a aparut la edituraUniversul Juridic in anul2020 si face parte din categoria Drept si legislatie.

Argument:

In cadrul prezentei lucrari ne propunem sa analizam problemele specifice generate de punerea in executare a titlurilor executorii reprezentate de contractele de credit incheiate cu consumatorii.

Astfel, avand in vedere situatia juridica speciala a consumatorilor, asa cum este aceasta retinuta de normele de drept intern, prin raportare la normele unionale si la jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene, executarea silita prezinta un anumit specific in acest domeniu.

Mai exact, pentru a se asigura protectia deplina a consumatorilor, executarea silita prezinta anumite particularitati, pe care le vom prezenta, cu scopul de a incerca sa gasim cele mai adecvate solutii la problemele aparute in practica judiciara.

In realizarea demersului nostru, ne vom raporta la dispozitiile legale in vigoare, vom avea in vedere cele mai semnificative modificari legislative intervenite, precum si impactul acestora asupra practicii judiciare si vom analiza stadiul actual al doctrinei, respectiv vom prezenta opiniile relevante exprimate in literatura de specialitate. La elaborarea lucrarii am avut in vedere dispozitiile legale in vigoare la data de 25.03.2020. De asemenea, ne-am raportat la literatura de specialitate si la jurisprudenta publicate pana la aceasta data.

Pentru ca lucrarea sa aiba un caracter coerent, vom avea ca punct de plecare principalele institutii ale executarii silite, pe care le vom prezenta, succint, cu titlu general, pentru ca, ulterior, sa ne axam pe elementele specifice ale domeniului analizat, asa cum am aratat si anterior.

In cuprinsul lucrarii vor fi redate hotararile de referinta pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie si de Curtea Constitutionala a Romaniei in materia abordata, precum si jurisprudenta relevanta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

Totodata, avand in vedere tema lucrarii, nu vom neglija nici analizarea compatibilitatii dreptului intern cu normele dreptului Uniunii Europene, astfel cum au fost acestea interpretate de Curtea de Justitie a Uniunii Europene in jurisprudenta sa.

Cum prezenta lucrare va avea un pronuntat caracter practic, adresandu-se in principal profesionistilor dreptului, vom prezenta si un numar semnificativ de hotarari pronuntate de instantele judecatoresti nationale cu relevanta deosebita pentru subiectul tratat, care vor fi insotite, dupa caz, de comentarii aprobative sau critice sau de trimiteri la capitolele din lucrare unde notiunile teoretice, care sunt incidente in hotararea respectiva, au fost analizate. In acest fel, vom observa modalitatea in care opiniile doctrinare sunt receptate in practica judiciara.

Asadar, lucrarea va fi structurata in doua parti principale, respectiv doctrina si practica judiciara, pe care ne vom stradui sa le prezentam in mod unitar, pentru ca fluenta lucrarii sa nu fie afectata. (Autorul)

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...