Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
34,95 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Etimologii XI-XII

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-46-4282-3
Editura: Polirom
Autor: Isidor de Sevilla
Data aparitiei: 2014
Cartea Etimologii XI-XII scrisa de Isidor de Sevilla a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Biblioteca medievala.

Cartea Etimologii XI-XII scrisa de Isidor de Sevilla a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Biblioteca medievala.

Ultimul savant al culturii antice, Isidor de Sevilla este si unul dintre fondatorii culturii medievale. Etimologiile sale sunt o vasta sinteza a eruditiei antice profane si religioase, pagine si crestine, constituind in acelasi timp prima enciclopedie medievala. Cartile a XI-a (Despre om si monstri) si a XII-a (Despre animale) reprezinta o parte importanta a cartilor despre natura. Cartea a XI-a este un rezumat al cunostintelor pe care le-a avut la dispozitie gandirea medievala despre om, atat in privinta anatomiei si fiziologiei, cat si a psihologiei, un text remarcabil prin meditatia pe care o ofera asupra monstruozitatii ca limita a umanului. Cartea a XII-a este un insemnat izvor pentru literatura didactica si cea de fictiune din Evul Mediu, reliefand statutul extrem de interesant al animalelor in cultura medievala: in cadrul acesteia, ele nu vor fi doar obiecte ale demersului stiintific de tip zoologic, ci si repere ale discursului moralizator si elemente ale discursului alegoric si anagogic.

Mai multe informatii
AutorIsidor de Sevilla
CategorieStiinte umaniste
Data aparitiei2014
EdituraPolirom
Format130x200
ISBN978-973-46-4282-3
Numar pagini280
Tip copertaBrosata
TraducatorAnca Crivat
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.