facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Drept fiscal. Editia 4 - Dan Drosu Saguna, Daniela Iuliana Radu - Editura C.H. Beck

Drept fiscal. Editia 4 - Dan Drosu Saguna, Daniela Iuliana Radu - Editura C.H. Beck

84,90 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-606-18-0857-1
Editura: C.H. Beck
Numar pagini: 486
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Format carte: 165 x 235
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Drept fiscal. Editia 4 scrisa de Dan Drosu Saguna, Daniela Iuliana Radu a aparut la edituraC.H. Beck in anul 2019 si face parte din categoria Drept si legislatie.

Lucrarea de fata trateaza atat fiscalitatea, obligatiile fiscale cat si declaratiile fiscale.

Fragment din lucrare: Dreptul fiscal reprezinta ramura de drept public ce cuprinde totalitatea normelor juridice ce reglementeaza modalitatile de realizare la bugetul national consolidat a veniturilor publice prin intermediul impozitelor, taxelor, contributiilor sociale, precum si a oracaror alte venituri de natura fiscala. In urma analizei definitiei dreptului fiscal, dar si din caracterul public al acestei ramuri de drept, rezulta, indiscutabil, ca impunerea fiscalitatii se realizeaza de catre stat prin normel juridice obligatorii pentru cetateni.

 Chiar daca prin fiscalitate se urmareste protectia unor interese de ordin public (general), precum satisfacerea functiilor si necesitatilor statului, puterea sa (pozitia superioara) in emiterea de norme juridice fiscale nu se poate exercita in mod discretionar. Este necesar ca in activitatea de reglementare, avand scopul de a indeplini obiectivele publice, statul sa respecte drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, precum si prevederile constitutionale.

Dreptul fiscal, ca ramura a dreptului public, este format din totalitatea actelor normative ce reglementeaza raporturile juridice fiscale care se nasc, se modifica si se sting in procesul colectarii impozitelor si taxelor de la contribuabili.

Dreptul fiscal fiind o ramura a dreptului public, raporturile juridice se nasc in cadrul procesului colectarii taxelor si impozitelor sau al administrarii acestora.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...