Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

TRANSPORT GRATUIT la comenzi mai mari de 70 lei!

Drept civil. Drepturi reale ed II

44,00 Lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

Isbn: 978-606-673-710-4
Numar pagini: 420
Data aparitiei: 2015
Limba: Romana

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plata Returnare produs in 30 de zile Transport gratuit

Transport gratuit
  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Drept civil. Drepturi reale ed II, de Cristian Jora, Ioan Ciochina-Barbu si Cristian Constantin Corbu a aparut la editura Universul Juridic.

Cursul de Drept civil, ediţia a II-a, dedicat materiei drepturilor reale, urmăreşte analiză instituţiilor specifice acestei părţi deosebit de importante a dreptului civil, autorii căutând să efectueze cuvenitele modificări, în raport de lucrările noi din doctrina de specialitate, studiile publicate, jurisprudenţa în materie şi în raport de modificările survenite în legislaţie.

Au fost avute în vedere reglementările noului Cod civil şi, acolo unde s-a considerat a fi necesar, a fost efectuată o analiză comparativă între actuală reglementare şi aceea cuprinsă în Codul civil român de la 1864, autorii prezentând şi elemente de drept comparat. Instituţiile specifice materiei drepturilor reale au fost studiate în amănunt, cursul dorindu-se a fi un instrument important, în primul rând, pentru studenţii facultăţilor de drept, dar şi pentru masteranzi, pentru cercetătorii din domeniul dreptului civil şi, în general, pentru teoreticienii şi practicienii dreptului.

Prin publicarea prezentei lucrări, autorii au dorit să evidenţieze acele aspecte ce au considerat a fi deosebite, de mai mare importantă, din materia drepturilor reale, în scopul aplicării corecte a reglementărilor legale şi, mai cu seama, în scopul îmbunătăţirii actualului cadru legal. Desigur că opiniile, punctele de vedere ale autorilor pot fi supuse discuţiilor şi dezbaterilor ştiinţifice, pot constitui puncte de plecare în analiză posibilităţii îmbunătăţirii şi simplificării legislaţiei.

Autorii au oferit informaţiile necesare studiului materiei drepturilor reale, cu privire la patrimoniu, drepturile patrimoniale, posesie, dreptul de proprietate privată şi publică, regimul juridic al circulaţiei unor bunuri, modalităţile juridice ale dreptului de proprietate, dezmembramintele dreptului de proprietate privată, modurile de dobândire a dreptului de proprietate, limitele şi restricţiile dreptului de proprietate privată, apărarea dreptului de proprietate şi publicitatea imobiliară.

Scrie propria ta recenzie

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Pret
Valoare
Calitate
Array ( [0] => 232 [1] => 297 [2] => 748 [3] => 755 ) | 755
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...
Lei
Inscrie-te la newsletter
5% discount pe care il poti folosi la prima comanda de pe site in termen de 5 zile.
Aboneaza-te
Coupon: