facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Doua eseuri despre paradis si o incheiere. Ed 2 - Horia-Roman Patapievici - Editura Humanitas

Doua eseuri despre paradis si o incheiere. Ed 2 - Horia-Roman Patapievici - Editura Humanitas

39,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-50-6355-9
Editura: Humanitas
Numar pagini: 134
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Format carte: 135x200
Tip coperta: Cartonata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Doua eseuri despre paradis si o incheiere. Ed 2 scrisa de Horia-Roman Patapievici a aparut la edituraHumanitas in anul 2019 si face parte din categoriaStiinte umaniste.

Lucrarea de fata prezinta o perspectiva originala, bazata in exclusivitate pe cunoasterea si experienta autorului. Conform discursului acestuia, la baza vietii sale drept piatra de temelie, suverna sta trufas paradisul. In cuprinsul acestei carti veti descoperi titluri precum:

  • Primul eseu despre paradis - Unde s-a dus paradisul?
  • Al doilea eseu despre paradis - Principiul paradisului
  • O incheiere - Ochii de carne ai iubirii

Fragment din lucrare: Pound spuea ca omul modern a pierdut capacitatea de a percepe senzorial materia din care e facut paradisul. Aceasta materie avea toate atributele luminii, splendorii si energiei radiante. Zeii, dupa Pound, sunt stari mentale si emotionale extatice, explozii luminoase de tensiune pshica obiectiva. Existena lor si a miturilor grecesti, credea Pound, are o baza permanenta in om. Exista o stare de luminozitate si de claritate extatica a mintii noastre, despre care Pund credea ca este, cumva, forma greceasca a conditiei umane. Daca ar fi fost pictor, pentru Pound, arta suprema ar fi fost sa picteze lumea cu lumina din care e facut paradisul lui Dante. Sa pictezi lumea cu lumina inseama s-o refaci, substantial, din lumina. Acest lucru a fost facut de contemporanul lui Claude Lorrain, Rembrandt van Rijn. La Lorrain, paradiziacul este lumina care cade oblic peste lume, venind de undeva din afara ei, din timpurile varstei de aur ori din locul unde se afla paradisul pierdut. La Rembrandt, lumina nu este exterioara, este in lucruri, in substanta materiala din care sunt facute. Rembrandt nu picteaza lumina, ca Lorrain, e picteaza direct cu substanta ei, care e ca aurul lichid sau ca aerul solidificat.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...