Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
119,00 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Dictionar de istoria si filosofia stiintelor

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-46-1381-6
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2009
Cartea Dictionar de istoria si filosofia stiintelor scrisa de Dominique Lecourt a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Dictionare, Enciclopedii.

Cartea Dictionar de istoria si filosofia stiintelor scrisa de Dominique Lecourt a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Dictionare, Enciclopedii.

Demers original, de mari proportii, ce reuneste aproape doua sute de cercetatori si profesori universitari, oameni de stiinta, filosofi, istorici si sociologi, Dictionarul de istoria si filosofia stiintelor isi introduce cititorii in realitatile gindirii stiintifice. Mai mult decit dictionarele de epistemologie sau de istoria stiintelor, care fie intreprind doar un examen tehnic al teoriilor si metodelor, fie se multumesc sa enumere reperele semnificative in evolutia diverselor discipline, caracterul aparte al acestei lucrari impunatoare vine din faptul ca imbina cercetarea istorica a conceptelor, teoriilor si descoperirilor din stiinta cu reflectia filosofica. Ni se dezvaluie astfel o gindire stiintifica vie, cu perspectivele si resorturile ei profunde, cu evolutii sinuoase din care nu lipsesc controversele, redata in forma eseului dens, insa unitar ca viziune, forma pe care o imbraca cu predilectie articolele volumului. Veritabila istorie a ideilor stiintifice, suma a marii aventuri intelectuale pe care o reprezinta stiinta, Dictionarul este, dincolo de extraordinara bogatie a informatiei, mai ales un mijloc privilegiat de deschidere fata de vastul cimp al acestor idei la care istoria si filosofia stiintelor ne ofera acces. A doua editie actualizeaza si completeaza materialul initial cu numeroase informatii, referinte bibliografice si articole noi.

Mai multe informatii
CategorieStiinte umaniste
Data aparitiei2009
EdituraPolirom
Format160x235
ISBN978-973-46-1381-6
Numar pagini1504
Tip copertaCartonata
TraducatorLaurentiu Zoicas, Aliza Ardeleanu, Camelia Capverde, Antonia Cristinoi, Dana Ligia Ilin, Ileana Littera, Marius Roman
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.