Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
34,95 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Dialectica Luminilor

Rating:
%
Fara stoc
Cartea Dialectica Luminilor scrisa de Max Horkheimer si Theodor W. Adorno a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Plural.

Cartea Dialectica Luminilor scrisa de Max Horkheimer si Theodor W. Adorno a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Plural.

Lucrare fundamentala a unui intreg curent filozofic, teoria critica a Scolii de la Frankfurt, intre ai carui reprezentanti de marca se numara si ginditori precum Jürgen Habermas sau Herbert Marcuse, Dialectica Luminilor analizeaza procesul logic si istoric prin care, in loc sa contribuie la crearea unei societati mai umane, Luminile ajung sa se transforme in contrariul lor – mitul sau barbaria pe care voiau sa le combata. In acest sens, Luminile nu constituie un simplu moment istoric, o miscare culturala si stiintifica ce strabate secolul al XVIII-lea, ci un proces mult mai vast de civilizare, care se desfasoara incepind cu epoca eposului homeric si pina la cea a industriei culturale contemporane. Autorii incearca totodata sa afle in ce masura proiectul Luminilor poate fi salvat in conditiile in care progresul are si un aspect distructiv, iar autodistrugerea ratiunii si regresul spre mitologie favorizeaza pe de alta parte instaurarea despotismelor.

Mai multe informatii
AutorMax Horkheimer, Theodor W. Adorno
CategorieStiinte umaniste
Data aparitiei2012
EdituraPolirom
Format145x225
ISBN978-973-46-2327-3
Numar pagini320
Tip copertaBrosata
TraducatorAndrei Corbea
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.