Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
39,95 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Despre diafan. Imagine, mediu, lumina in filosofia antica si medievala

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-46-1582-7
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2010
Cartea Despre diafan. Imagine, mediu, lumina in filosofia antica si medievala scrisa de Anca Vasiliu a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Plural.

Cartea Despre diafan. Imagine, mediu, lumina in filosofia antica si medievala scrisa de Anca Vasiliu a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Plural.

Diafanul exprima filosofic insotirea privirii cu gindul. Nici corp in sine, ca aerul, nici calitate particulara a unui corp transparent, diafanul este un nume de imprumut al luminii. Pentru Aristotel, imaterialitatea luminii asigura conditia unitatii dialectice dintre experienta sensibila si cunoasterea intelectuala.El traducea astfel, sub forma empirica, fondul comun stabilit de Platon intre identitatea fiintei si realitatea ei imediata transpusa in limbaj sau in imagine. Toata traditia filosofiei si stiintei antice si medievale, pina la Descartes si Kepler, va utiliza diafanul pentru a defini mediul de manifestare a luminii si posibilitatea perceptiei spatiului si a culorilor. Istoria acestei notiuni traverseaza domeniile fizicii, esteticii si cosmologiei. Stiinta moderna a detronat diafanul din postura de concept operatoriu al luminii. Termenul a intrat in domeniul public al literelor. Cu pretul unei cercetari minutioase a textelor antice si medievale, cartea traseaza destinul acestei notiuni de frontiera intre imanent si transcendent.

Mai multe informatii
CategorieStiinte umaniste
Data aparitiei2010
EdituraPolirom
Format145x225
ISBN978-973-46-1582-7
Numar pagini384
Tip copertaBrosata
TraducatorIrinel Antoniu
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.