Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
25,43 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

De Gustibus - breviar de gastrosofie

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-703-872-2
Editura: Universitatii A. I. Cuza Iasi
Autor: Madalina Diaconu
Data aparitiei: 2013
Cartea De gustibus. Breviar de gastrosofie scrisa de Madalina Diaconu a aparut la editura Universitatii A.I.Cuza Iasi si face parte din Colectia Sophia.

Cartea De gustibus. Breviar de gastrosofie scrisa de Madalina Diaconu a aparut la editura Universitatii A.I.Cuza Iasi si face parte din Colectia Sophia.

Lucrarea de fata continua seria unei estetici a simturilor secundare, deschisa de autoare prin lucrarea Despre miresme si duhori (Ed. Humanitas, Bucuresti, 2005). Unele dintre teme au format obiectul unor cursuri tinute la Institutul de Filosofie al Universitatii din Viena, altele au fost prilejuite de congrese de filosofie, conferinte sau vernisaje. Cu exceptia ultimului capitol, care are la baza textul unei conferinte tinute la Universitatea de Arte Aplicate din Viena in 2008, celelalte studii prelucreaza capitole din volumul Tasten, Riechen, Schmecken. Eine Ästhetik der anästhesierten Sinne (Königshausen & Neumann Verlag, Würzburg, 2005). In pofida popularitatii Banchetului lui Platon si a anecdotelor lui Diogenes Laertios despre preferintele culinare ale filosofilor, simtul gustului pare a fi astazi lipsit de relevanta filosofica. Etimologia comuna a „savorii“ si a „sapientei“ a cazut in uitare, iar „apetitul“ si-a pierdut rezonanta metafizica. Mai mult, incepand din secolul al XVIII-lea, facultatea de judecare estetica numita gust a fost complet separata de simtul fiziologic al gustului, ultimul fiind considerat inapt de a produce arta. Chiar si fenomenologia, care pune perceptia la baza teoriei experientei, s-a rezumat pana acum la analize sporadice ale gustului. Cartea de fata interogheaza motivele acestei taceri, care este cu atat mai surprinzatoare cu cat simtul gustului si „arta culinara“ au intrat in ultimele decenii in atentia deopotriva a artistilor, a stiintelor umane si a stiintelor cognitiei.

Mai multe informatii
AutorMadalina Diaconu
CategorieStiinte umaniste
Data aparitiei2013
EdituraUniversitatii A. I. Cuza Iasi
Format130x200
ISBN978-973-703-872-2
Numar pagini220
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.