facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

TRANSPORT GRATUIT la comenzi mai mari de 150 lei!
  • De Gustibus - breviar de gastrosofie

De Gustibus - breviar de gastrosofie

25,43 Lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

Isbn: 978-973-703-872-2
Numar pagini: 220
Data aparitiei: 2013
Limba: Romana
Format carte: 130x200

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea De gustibus. Breviar de gastrosofie scrisa de Madalina Diaconu a aparut la edituraUniversitatii A.I.Cuza Iasi si face parte din Colectia Sophia.

Lucrarea de fata continua seria unei estetici a simturilor secundare, deschisa de autoare prin lucrarea Despre miresme si duhori (Ed. Humanitas, Bucuresti, 2005). Unele dintre teme au format obiectul unor cursuri tinute la Institutul de Filosofie al Universitatii din Viena, altele au fost prilejuite de congrese de filosofie, conferinte sau vernisaje. Cu exceptia ultimului capitol, care are la baza textul unei conferinte tinute la Universitatea de Arte Aplicate din Viena in 2008, celelalte studii prelucreaza capitole din volumul Tasten, Riechen, Schmecken. Eine Ästhetik der anästhesierten Sinne (Königshausen & Neumann Verlag, Würzburg, 2005). In pofida popularitatii Banchetului lui Platon si a anecdotelor lui Diogenes Laertios despre preferintele culinare ale filosofilor, simtul gustului pare a fi astazi lipsit de relevanta filosofica. Etimologia comuna a „savorii“ si a „sapientei“ a cazut in uitare, iar „apetitul“ si-a pierdut rezonanta metafizica. Mai mult, incepand din secolul al XVIII-lea, facultatea de judecare estetica numita gust a fost complet separata de simtul fiziologic al gustului, ultimul fiind considerat inapt de a produce arta. Chiar si fenomenologia, care pune perceptia la baza teoriei experientei, s-a rezumat pana acum la analize sporadice ale gustului. Cartea de fata interogheaza motivele acestei taceri, care este cu atat mai surprinzatoare cu cat simtul gustului si „arta culinara“ au intrat in ultimele decenii in atentia deopotriva a artistilor, a stiintelor umane si a stiintelor cognitiei.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...