Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
27,95 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Curs de filosofie morala

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-46-0734-1
Editura: Polirom
Autor: Vladimir Jankelevitch
Data aparitiei: 2011
Cartea Curs de filosofie morala scrisa de Vladimir Jankelevitch a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Plural.

Cartea Curs de filosofie morala scrisa de Vladimir Jankelevitch a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Plural.

Cursul de filosofie morala al lui Vladimir Jankelevitch a fost tinut la Universitatea Libera din Bruxelles in 1962-1963. El difera insa, prin factura sa, de remarcabilele lucrari pe care Jankelevitch le-a consacrat eticii ori chiar de cursurile sustinute la Universitatea Sorbonne. De aceasta data, Jankelevitch se dovedeste foarte didactic, recurge la o prezentare atent sistematizata si nu ezita sa faca numeroase re-ferinte precise la istoria filosofiei. Totusi, nu-si abandoneaza temele predilecte, precum raporturile intre morala si timp, intre morala datoriei si cautarea fericirii sau intre viata morala si cea religioasa. De altfel, o consistenta sectiune din finalul volumului ilustreaza comparativ fiecare tema a cursului cu ample citate din alte opere ale autorului. Caracterul aparte si interesul acestui curs, in care se intilnesc profe-sorul si filosoful moralei, constau tocmai in intersectarea acestor doua „linii” de gindire. Caci, asa cum spune autorul, „morala tinde sa invadeze intreaga existenta. Nu este nimic omenesc care sa nu fie moral”.

Mai multe informatii
AutorVladimir Jankelevitch
CategorieStiinte umaniste
Data aparitiei2011
EdituraPolirom
Format145x225
ISBN978-973-46-0734-1
Numar pagini248
Tip copertaBrosata
TraducatorAdrian Serban
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.