Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
55,00 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Critica ratiunii pure

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-606-92266-2-9
Editura: Univers Enciclopedic Gold
Autor: Immanuel Kant
Data aparitiei: 2011
Cartea Critica ratiunii pure scrisa de Immanuel Kant a aparut la editura Univers Enciclopedic Gold si face parte din Colectia Cogito.

Cartea Critica ratiunii pure scrisa de Immanuel Kant a aparut la editura Univers Enciclopedic Gold si face parte din Colectia Cogito.

'Critica ratiunii pure' apare in primavara anului 1781, Kant savarsind o adevarata revolutie prin mutarea perspectivei de la obiectul demn de a fi cunoscut la insasi capacitatea cunoasterii. Se modifica astfel, in mod decisiv, metoda de pana atunci a metafizicii, in sensul precumpanirii metodei critice sau transcendentale asupra metafizicii ca sistem final. Pentru a face aceasta, in conditiile unei rupturi cu metodele de pana atunci, sunt supuse unei analize critice insesi facultatile cognitive, componentele ratiunii pure. Kant isi propune sa faca trecerea de la ontologia dogmatica de pana la el, la o epistemologie critica, o investigare a instrumentelor cunoasterii. Pentru a fi pura, aceasta cunoastere trebuie validata logic, conceptual, independent de orice experienta si conditionand orice experienta. Cunoasterea este una transcendentala. Transcendentalul este termenul central pe care isi intemeiaza Kant gandirea: el elaboreaza o critica transcendentala, o metoda transcendentala, tinde catre un sistem transcendental; este baza constructiei sale conceptuale si filosofice, nucleul la care pot fi reduse si din care trebuie desfasurate critica ratiunii pure dar si sistemul ratiunii pure....

Mai multe informatii
AutorImmanuel Kant
CategorieStiinte umaniste
Data aparitiei2011
EdituraUnivers Enciclopedic Gold
ISBN978-606-92266-2-9
Numar pagini608
Tip copertaBrosata
TraducatorNicolae Bagdasar#Elena Moisuc
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.