facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 17:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Creierul lui Buddha. Neurostiinta fericirii, iubirii si intelepciunii - Rick Hanson, Richard Mendius - Editura Paralela 45

Creierul lui Buddha. Neurostiinta fericirii, iubirii si intelepciunii - Rick Hanson, Richard Mendius - Editura Paralela 45

Autori: Rick Hanson
35,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-47-2978-4
Editura: Paralela 45
Numar pagini: 220
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Format carte: 145 x 200
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Creierul lui Buddha. Neurostiinta fericirii, iubirii si intelepciunii scrisa de Rick Hanson, Richard Mendius a aparut la editura Paralela 45 in anul 2019 si face parte din categoriaSpiritualitate.

Lucrarea de fata, sustinuta de progresele stiintifice ce au demonstrat ca creierul unui adult se poate schimba pe intreaga durata a vietii, ii incurajeaza pe cei interesati sa isi foloseasca puterea mintii pentru a fortifica concentrarea. Parcurgand paginile acestei carti aveti ocazia sa descoperiti invataturile esentiale ale lui Buddha si sa intelegeti modul in care functioneaza creierul. In plus autorii ofera metode practice prin care puteti sa consolidati starea de bine si sa va dezvoltati sentimentul de compasiune.

Fragment din lucrare:

Control, invatare si selectie

Virtutea, intelegerea si intelepciunea sunt sustinute de cele trei functii vitale ale creierului: control, invatare si selectie. Creierul se controleaza atat pe sine, cat si pe celelalte sisteme ale organismului, cu ajutorul unei serii de activiati excitante si inhibitorii: lumini verzi si lumini rosii. El invata prin creearea de noi circuite si consolidarea sau slabirea celor existente. In acelasi timp, selecteaza orice experiena care i se pare valoroasa. De exemplu, chiar si un vierme poate fi dresat sa aleaga o anumite cale pentru a evita un soc electric.

Aceste trei functii, control, invatare si selectie, opereaza la toate nivelel sistemului nervos, de la miscarea moleculara complexa din capatul unei sinapse, pana la integrarea la nivelul intregului creier a unor activitati precum controlul, competenta si discernamantul. Toate cele trei functii se implica in orice activitate mentala importanta.

Totusi, fiecare tip de practica ii corespunde destul de fidel uneia dintre cele trei functii neuronale esentiale. Vitrutea se bazeaza considerabil pe control, pentru a stimula inclinatiile pozitive si a le inghiba pe cele negative. Intelegerea duce la o noua invatare, deoarece modeleaza circuitele neuronale si se bazeaza pe invatarea din trecut pentru a dezvolta o constientizare constanta si condensata. Intelepciunea se refera la alegerile pe care le facem, precum renuntarea la placerile nesemnificative de dragul altora mai consistente. Prin urmare, dezvoltarea virtutii, intelegerii si intelepciunii depinde de imbunatatirea controlului, invatarii si selectiei care se produc la nivelul creierului. Consolidarea celor trei functii neuronale, pe care veti invata sa o faceti in paginile urmatoare, construieste astfel pilonii practicii contemplative.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Pret
Valoare
Calitate
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...