facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Copiii lui Irod. Raport moral asupra copiilor lasati in grija statului - Vlad Alexandrescu - Editura Humanitas

Copiii lui Irod. Raport moral asupra copiilor lasati in grija statului - Vlad Alexandrescu - Editura Humanitas

32,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-50-6399-3
Editura: Humanitas
Numar pagini: 173
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Format carte: 165 x 235
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Copiii lui Irod. Raport moral asupra copiilor lasati in grija statului scrisa de Vlad Alexandrescu a aparut la edituraHumanitas in anul 2019 si face parte din categoriaMemorii si eseistica.

Lucrarea de fata are menirea de a face cunoscute opiniile, nemultumirile, bucuriile, temerile, planurile de viitor ale copiilor institutionalizati din Romania.

Fragment din lucrare:

De unde vin copiii abandonati in sistemul de protectie a copilului? Potrivit raportului intitulat "Romania: Copiii sin sistemul de protectie a copilului", publicat de UNICEF imrepuna cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptiei si Banca Mondiala, acestia vin din familii, din maternitati si din spitale: "Exista trei tipuri de rute urmate de copiii aflati in grija statului inainte de a intra in sistem. Primul tip tine de familie si reteaua familiala: copiii urmeaza ruta standard pana in momentul in care are loc un eveniment perturbator si ajung in sistemul de protectie a copilului. Asa se intampl cu aproximativ 65% dintre copiii aflati in grija statului." Dintre evenimentele nefericite care determina intrarea copiilor in sistem, raportul aminteste: decesul parintilor/parintelui unic sustinator, plecarea de acasa, ajungerea in inchisoare, plecare la munca in strainatate sau la noua familie a acestora. "Al doilea tip de rute tine de institutii, in special de cele medicale, fiind intalnit in cazul a peste 31% dintre copiii aflati in grija statului", arata acelasi document. Procentul de 31% se compune din: aproape 24% dintre copiii din sistemul de protectie care au fost parasiti la nastere, intr-o sectie de maternitate si alte sapte procente de copii care au fost luati acasa de la maternitate timp de cateva luni si apoi parasiti intr-o sectie de pediatrie sau alta unitate sanitara, conform aceleasi surse.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...