facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 17:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Constructia strategica a cercetarii. Optiuni metodologice - intre logic si euristic

Constructia strategica a cercetarii. Optiuni metodologice - intre logic si euristic

39,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-670-085-9
Editura: Sedcom Libris
Numar pagini: 364
Data aparitiei: 2015
Limba: Romana

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Constructia strategica a cercetarii. Optiuni metodologice - intre logic si euristic, de Dumitru Zait, Alain Spalanzani si Adriana Zait a aparut la editura Sedcom Libris.

Ideea de constructie strategica a cercetarii ar vrea sa surprinda cel putin doua ipostaze ale activitatii respective. Mai intai, aceea ca un demers de cercetare ar trebui sa aiba la baza cel putin cateva elemente calauzitoare (ale unei strategii, fie ele si în formă embrionara) care sa se constituie cu rol de ghidaj ulterior intr-o aventura plina de neprevazut, uneori pasionanta si in nevoie de imaginatie, alteori arida si rutinala. Faptul ca putem pune la originea unor descoperiri intuitia nu ne scuteste a cauta in spatele acestora cateva repere anterior fixate sau selectate de cercetator în întreprinderea din care a rezultat apoi respectiva descoperire. Este, apoi, planul realizarii propriu-zise a unei cercetari, cel in care se regasesc totdeauna elemente de ordin strategic: actiuni, resurse, anticipari, tehnici, instrumente etc., daca nu chiar planuri sau programe de lucru specifice strategiei.
Economia si managementul au furnizat, ele insele, ca discipline, teorii si domenii de cercetare, numeroase provocari, ca si unele dezvoltari sau adaptari metodologice si filosofice care sa merite un asemenea nou angajament. De altfel, trebuie sa recunoastem relativa tinerete a acestor domenii si, implicit, relativa inconsecventa si insuficienta coerenta a sistemelor metodologice pe care acestea se bazează. Mai mult, deseori avem aici de-a face cu împrumuturi si adaptari metodologice insuficient specificate si, nu rareori, putin potrivite. Neconcordantele dintre rezultatele unor cercetari diferite, acceptabile intre anumite limite, nu mai au totdeauna justificare logica, parand a avea ca origini asemenea derapaje de la principiul compatibilitatii metodologice a unei cercetari, in realizarea oricarui proiect care se vrea cu adevarat serios.
Dumitru Zait

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Valoare
Calitate
Pret
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...