facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Condeie, voci, chipuri presa romaneasca - pagini de istorie partea I

Condeie, voci, chipuri presa romaneasca - pagini de istorie partea I

Autori: Neagu Udroiu
52,50 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-606-676-625-8
Editura: Tipomoldova
Data aparitiei: 2015
Limba: Romana
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Condeie, voci, chipuri presa romaneasca - pagini de istorie partea I scrisa de Neagu Udroiu a aparut la editura Tipomoldova si face parte din categoriaistoria romanilor.

“Cum se poate constata, si la noi, ca si in alte parti, candva condeiele deveneau voci, dupa cum adesea au devenit chipuri. În unele cazuri se intampla si azi la fel. Cu observatia ca si reversul isi are trairile proprii.

Facerea unei gazete este un proces de mai larga cuprindere. Langa jurnalist ocupa pozitie tehnicienii, oamenii masinilor – tipografii numiti dupa cele ce le-a revenit fiecaruia de facut la vremea lor: culegatori, paginatori, zetari, imprumutand si derivand termeni furnizati de utilajele aflate în folosinta – linotip, calandru, rotativa. S-au format profesii conexe – corectura, secretariatul tehnic de redactie, difuzorii.

Ma simt dator sa-i numesc pe cei care au pus umarul la nasterea, existenta si inflorirea gazetelor romanesti.

in primul rand, de spus ca adevaratul condeier era un intelectual prin vocatie. Unii cu mai multe diplome, cu pregatire in exces, altii cu niciuna. I-a alaturat un atribut de care nu vorbim indeajuns: talentul. Nu surprinde constatarea ca, in buna masura, existenta gazetelor este datorata scriitorilor de vocatie. Unii doar prin productia literara, altii si prin implicarea in scriitura articolului-matca, ancorat in versiunea la zi a evenimentului. Condeiul lor genereaza jurnalul in integrum – de la editorial la titlu, de la cronica la fapt divers. Creatia literara face parte din anatomia jurnalului ori revistei.” (Extras din “Cuvant prevenitor“, Vol. “Condeie, voci, chipuri. Presa romaneasca – pagini de istorie“, al dl. ambasador Neagu Udroiu)

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...