facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 17:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Cercetari paleoantropologice privind populatia Iasului medieval

Cercetari paleoantropologice privind populatia Iasului medieval

49,99 Lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

Isbn: 978-606-714-121-4
Numar pagini: 443
Data aparitiei: 2016
Limba: Romana
Format carte: 170x240

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Lucrarea Cercetari paleoantropologice privind populatia Iasului medieval, de Vasilica-Monica Groza a aparut la editura Universitatii A. I. Cuza Iasi.

Volumul Cercetari paleoantropologice privind populatia Iasului medieval, realizat intr-un modinterdisciplinara, abordeaza o tematica de biologie umana dintr-o perspectiva istorica, prin valorificarea in special a colectiei osteologice (111 schelete umane provenite din 60 de morminte de inhumatie) deshumate din necropola de secol XVII din zona centrală a Iaşului (necropolă scoasă la lumină prin săpăturile arheologice efectuate în cursul anului 2008). Prin tematica sa, studiul se adresează nu numai antropologilor, ci si unor cercuri mai largi de specialisti – biologi, istorici, arheologi, demografi, precum si celor care studiaza istoria medicinei, interesati de cunoasterea unei etape istorice a Iasului medieval.
Din cuprins: Istoricul cercetarilor paleoantropologice privind perioada medievala pe teritoriul Romaniei; Caracteristicile geografice ale localitatii Iasi; Orasul Iasi in perioada medievala tarzie (secolele XVI-XVII); Material si metode de studiu; Studiul demografic, antropologic si patologic al materialului osteologic din necropola de secol XVII din partea estica a fostei Curti Domnesti; Studii comparative si analogii cu alte serii medievale de pe teritoriul Moldovei; Fenomene microevolutive

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Pret
Valoare
Calitate
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...