facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Cartea nuntii - George Calinescu - Editura Gramar

Cartea nuntii - George Calinescu - Editura Gramar

18,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-606-695-091-6
Editura: Gramar
Numar pagini: 237
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Format carte: 130 x 200
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea nuntii scrisa de George Calinescu a aparut la edituraGramar in anul 2019 si face parte din categoriaBeletristica.

Lucrarea de fata face parte din seria Capodoperele romanului romanesc. Romanul de dragoste a fost publicat pentru prima data in 1933.

Fragment din lucrare:

Cand salcamii statiei incepura sa alunece pe dinaintea trenului, lovind usor cu frunzisul streasina vagonului, Jim trase usa compartimentuui si merse sa se aseze la locul sau de langa fereastra. Mirosul de piei incinse si de unsori il facu sa priveasca cu mai multa repulsie plusurile groase ale fotoliilor, de culoarea tutunului uscat. Pe spetezele si pe bratele lor, eroziunile se prefacusera in ulceratii negre, lipicioase, adevarata lepra a stofelor batrane. Jim acoperi cu batista plaga rezematoarei sale, apoi se lasa pe spate, intr-o pozitie calma, rece si meditativa.

Destul de lucid pentru ca sa-si dea seama de miscarile sale sufletesti si sa inabuse la vreme impulsiile de vanitatea vulgara, el nu putu sa nu recunoasca invazia unui sentiment de atractie personala, caracteristic in clipele in care se banuia observat. In aceste imprejurari el simtea nevoia sa-si compuna o masca severa si abstracta si sa se ilustreze printr-o contemplatie de neuitat, ranind lumea cu atitudinea sa morala. Incearca dar sa se smulga contingentelor, examinand tavanul alburiu al compartimentului, recenzand fara familiaritate pe tovarasii de calatorie, rezemandu-se cand intr-o mana cand intr-alta, dar aceste sfortari de a-si gasi o tinuta fireasca ii vadira si mai multa stangacia. In cele din urma se ridica si trase cristalul gros al ferestrei. Aerul uscat, nisipos, il plesni in obraji, iar compartimentul se umplu cu aburi de cocs si de fan incendiat.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...