Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
49,90 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Capitanul Mihalis. Libertate sau Moarte

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-689-767-2
Editura: Humanitas Fiction
Autor: Nikos Kazantzakis
Data aparitiei: 2014
Cartea Capitanul Mihalis. Libertate sau Moarte scrisa de Nikos Kazantzakis a aparut la editura Humanitas fiction si face parte din Colectia Raftul Denisei.

Cartea Capitanul Mihalis. Libertate sau Moarte scrisa de Nikos Kazantzakis a aparut la editura Humanitas fiction si face parte din Colectia Raftul Denisei.

Alaturi de Viata si peripetiile lui Alexis Zorbas, Hristos rastignit din nou si Ultima ispita a lui Hristos, Capitanul Mihalis (Libertate sau Moarte) ramane una dintre cele mai cunoscute opere ale scriitorului cretan. Fundalul istoric al naratiunii este perioada revoltei antiotomane a cretanilor din anul 1889 (insula Creta a luptat pentru eliberare doua sute de ani, intr-un lung sir de infruntari intre greci si turci). In 1889, in satul-fortareata Megalo Kastro (astazi Iraklion, orasul natal al lui Kazantzakis), viata comunitatii – furnicar pitoresc si pestrit de greci si turci traind laolalta, zdruncinat la rastimpuri de cutremure de pamant si leganat, in rest, de valurile marii si de briza – este ritmata de inclestarile violente dintre rezistenta antiotomana (cetele neinfricatilor „capitani" crestini – capetenii ale comunitatilor cretane) si turcii mereu pusi pe macel si distrugeri. Se perinda pe scena romanului marinari, negustori, proprietari de pravalii si taverne, preoti si calugari, clopotari, invatatori, doctori, batrani capitani veterani, copii care se pregatesc sa ajunga si ei barbati de arme neinfricati, gospodine, smintiti si caraghiosi ai satului, bei, cadane si pasale. Iar dintre figurile brave de palicari, cea al carei crez si strigat de bataie, „Libertate sau Moarte!", rasuna aprig este a capitanului Mihalis (posibila intruchipare a tatalui scriitorului, Mihalis Kazantzakis) – erou asemenea celor din Grecia epopeilor homerice.

Mai multe informatii
AutorNikos Kazantzakis
CategorieLiteratura contemporana
ColectiaRaftul Denisei
Data aparitiei2014
EdituraHumanitas Fiction
Format130x200
ISBN978-973-689-767-2
Numar pagini528
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.