facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 17:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Camera de consiliu in dreptul procesual civil roman

Camera de consiliu in dreptul procesual civil roman

42,00 Lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

Isbn: 978-606-673-762-3
Numar pagini: 352
Data aparitiei: 2016
Limba: Romana
Format carte: 140x200

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Camera de consiliu in dreptul procesual civil roman, de Jebelean Madalina a aparut la editura Universul Juridic.

In calitate de conducator stiintific al tezei de doctorat Camera de consiliu in dreptul procesual civil roman, elaborata de doctoranda Madalina Jebelean, am constatat ca tema aleasa constituie o premiera prin modul de abordare in doctrina romaneasca, avand un important impact teoretic si practic.
Autoarea analizeaza pe parcursul lucrarii toate situatiile din noul Cod civil, noul Cod de procedura civila si legi speciale in care se pune problema judecatii in camera de consiliu, cu diferitele particularitati. Acelasi examen il face si in legatura cu contenciosul constitutional, administrativ si fiscal, in comparatie cu procesul penal si in fata unor instante regionale sau internationale. Deci, remarcam bogatia de idei, solutii și analize care se fac.
Prin modul de abordare, suntem nu numai in fata unei cercetari monografice, ci si a unei cercetari interdisciplinare, de larg interes si pentru teoreticienii si pentru practicienii dreptului.
Am remarcat efortul propriu de cercetare, incercarea de a argumenta solutii proprii ori de a adauga argumente suplimentare in cazul opiniilor la care se oprește. Desi pare o tema pur teoretica, ea prezinta importante valente practice, pe care autoarea le-a evidentiat, valorificand jurisprudența CEDO, CJUE, a Curtii Constitutionale sau a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Un plus de originalitate este dat de efortul autoarei de a oferi solutii nepublicate de la instantele din Timisoara, unde si functioneaza ca judecator definitiv. De altfel, lucrarea poarta nu numai amprenta pasiunii pentru cercetare, ci si experienta de practician, chiar daca ea nu este foarte indelungata.
Aceasta lucrare are o structura judicios intocmita, o sistematizare riguroasa, o terminologie adecvata si un stil clar.
Aparatul critic foarte bine pus la punct al autoarei, reflectat si in notele de subsol, si la finalul lucrarii, demonstreaza nu numai documentarea bogata si atenta, ci si probitatea stiintifica a autoarei.
Prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...