Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Calatorie in jurul casei mele

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-606-720-005-8
Editura: Unarte
Data aparitiei: 2014
Cartea Calatorie in jurul casei mele scrisa de Adina Nanu a aparut la editura Unarte si face parte din Colectia Literatura Contemporana.

Cartea Calatorie in jurul casei mele scrisa de Adina Nanu a aparut la editura Unarte si face parte din Colectia Literatura Contemporana.

Volumul apare acum in a doua editie complet transformat, ilustrat cu multe desene si picturi ale autoarei, majoritatea de dimensiunile originale, e o carte - album. Ea nu poate fi clasata intr-un singur gen literar sau plastic ci apare ca o insiruire de surprize in cuvinte si imagini, cu o structura cu sau fara voia autoarei -  moderna. Tema principala este istoria casei copilariei, de la construirea ei ca un cuib al familiei, la pierderea nedreapta din anii comunismului si pana la recuperarea ei cu peripetii si, implicit, a generatiilor care au locuit-o. Povestirea isi schimba mereu tempo-ul si tonalitatea afectiva, trecand de la cursul molcom al amintirilor din copilarie la ritmul precipitat si suspansul unui roman politist iar actiunea se opreste cand si cand stop cadru pentru a lasa loc unui gand, revelarii unor legaturi dintre fapte sau unor meditatii. Peste toate pluteste zambetul amuzat al autoarei care nu si-a pierdut o viata intreaga placerea de a descoperi mereu ceva nou si pasionant si care marturiseste ca invata mereu cot la cot cu studentii ei. Cheia cartii se gaseste la finalul ei, in desenul ca o sectiune a unui copac, cu explicatia: Omul e ca un pom, care incepe prin a fi un vlastar subtire in jurul caruia fiecare an adauga un cerc. Ca sa traiasca, trebuie ca seva sa circule prin toate tuburile deopotriva, ca toata viata  sa ramana vii si copilul si tanarul din adancuri desi nu se mai vad la fata . Asa se explica privirea clipei prezente cu ochiul proaspat al copilului dar si cu intelegerea celui care a trait povestea de la inceput, ca si jocul cu timpul care da farmecul deosebit al scrierii.

Mai multe informatii
CategorieLiteratura contemporana
Data aparitiei2014
EdituraUnarte
Format225x270
ISBN978-606-720-005-8
Numar pagini253
Tip copertaBrosata
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.