facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Caietul inteligent. Literatura. Limba romana. Comunicare. Clasa a VII-a. Semestrul al II-lea

Caietul inteligent. Literatura. Limba romana. Comunicare. Clasa a 7 a. Semestrul al 2-lea

Autori: Florin Ionita
16,00 Lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

Isbn: 978-606-003-140-6
Editura: Art
Numar pagini: 198
Data aparitiei: 2018
Limba: Romana
Format carte: 270x200
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Caietul inteligent. Literatura. Limba romana. Comunicare. Clasa a 7 a. Semestrul al 2-lea scrisa de Florin Ionita, Elena Carstocea, Ana Coman, Monica H. Columban, Victoria Gal, Dorina Kudor, Lenuta Sfirlea a aparut la edituraArt in anul2018 si face parte din categoria invatamant si educatie.

Seria Caietelor inteligente isi propune sa ofere celor interesati - elevi si profesori, deopotriva - cateva metode si instrumente de evaluare utile in practica scolara curenta. Acestea au fost pentru clasele V - VIll si au avut constant in vedlere formarea unui "tanar de baza, capabil sa inteleaga lumea, sa comunice creativ capacitatile proprii pentru rezolvarea unor probleme concrete din vi in orice faza a existentei de in profesari,deopotriva ctea ma cu o cultura comunica ce si sa interactioneze cu semenii, sa-si utilizene in mod eficient si creativ in viata cotidiana, sa poata continua in orice faza a existentei sale procesul de invatare, sa fie sensibil la frumosul din natura si la cel creat de om". Lucrarile nu-si propun sa inlocuiasca manualele, ci sa le completeze cu aplicatii cariate, avand diferite grade de dificultate, pentru a da astfel posibilitatea elevilor sa-si demonstreze, intr-un mod placut abilitatile si competentele dobandite la clasa. Toate aceste aplicati au fost proiectate urmand cu rigurozitate Competentele specifice ale Programei scolare si il pun pe elev in situati mereu noi, menite sa-i solicite gandirea si creativitatea.

Seria Caietelor inteligente se distinge de alte auxiliare printr-o serie de elemente inovatoare:

  • s-au folosit itemi foarte variati: cu alegere duala si multipla, cu raspuns scurt, de asociere, intrebari structurate, compuneri libere si structurate;
  • cerintele au fost grupate astfel incat sa poata lucrate zilnic la clasa, dar pot fintegrate fi integrate si in teste de evaluare, a caror organizare este indicata in subsolul pagini. Astfel, se pot constitui doua tipuri de teste TEST I cu un nivel mai redus de dinculiate si TEST II- cu un nivel ceva mai ridicat de dificultate), ambele fhind insotite de precizari privnd timpul de lucru si punctajul. Profesorul poate alege tipul adecvat de teste, in functie de nivelul clasei sau de obiectivele urmarite.
  • au fost proiectate pe modelul caietelor de lucru, aplicatile pot fi lucrate direct pe carte, iar testele sumative pot fi desprinse din volum, pentru a figura in portofoliul educational al elevului;
  • au fost concepute aplicatii pentru fiecare semestru al anului de studiu si materia a fost in asa fel distribuita, incat sa raspunda unor ritmuri diferite ale parcursului, inclusiv pregatirii pentru olimpiadele scolare;
  • cuprind teste initale, teste sumative, teste de evaluare finala, precum si variante de subiecte pentru teza.

Modulele precum Exerseaza, Pentru portofoliul tau, Concurs, Autoevaluare au fost concepute fie pentru fixarea unor cunostinte, fie pentru elevii al caror ritm de lucru este superior colegilor de clasa. De altfel diversificarea gradului de dificultate a aplicatiilor a fost unul dintre obiectivele prioritare ale acestor lucrari. 

Desi materialul a fost grupat in trei module, Literatura, Limba romana si Comunicare (orala si scrisa) autorii au avut permanent in vedere modelul comunicativ-functional al Programei, prin folosirea acelorasi exte-suport in toate cele trei sectiuni. Acestea au fost selectate in mare masura din manualele scolare in uz, dar au fost propuse si texte noi, criteriile find de fiecare data accesibilitatea si valoarea literara.

Speram ca aceste auxiliare sa fie, atat pentru profesori, cat si pentru elevi, niste instrumente de lucru utile totodata placute.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Valoare
Calitate
Pret
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...