facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Caiet A4 80 file DR Scripta Manent - Editura Sedcom Libris
  • Caiet A4 80 file DR Scripta Manent - Editura Sedcom Libris

Caiet A4 80 file DR Scripta Manent - Editura Sedcom Libris

6,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Dimensiuni: A4
Adresat catre: Unisex

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Caiet A4 80 file DR Scripta Manent este un produsSedcom Libris si face parte din categoriaRechizite scolare.

Caietul are format A4, cu hartie de 60 gr/mp, alba. Caietul are 80 de file.

22 aprilie, Ziua Planetei Pamant (Earth Day) Ziua Internationala a Mamei-Pamant (ONU)

De la venerarea Pamantului ca zeitate mitologica atotputernica, sursa suprema a vietii si element primordial, alaturi de apa, aer si foc, in geneza si creatia omului, simbol al belsugului si al fertilitatii, s-a ajuns ca, in secolul al XX-lea, printr-o mutatie dezastruoasa a centrului de interes de la veneratie la exploatare salbatica, poluarea cu gaze si fum sa fie privita ca un semn al prosperitatii. In toata lumea, dar mai ales in Statele Unite ale Americii, numarul oamenilor, oraselor, fabricilor si masinilor a crescut excesiv de mult, direct proportional cu interesele economice si politice, manifestandu-se, in acelasi timp, un dezinteres total fata de protejarea mediului inconjurator.

Poluarea si efectele nocive ale acesteia asupra mediului au inceput sa se faca tot mai vizibile, generand revolta in randul populatiei. Astfel, in 1970, au inceput sa apara primele manifestatii impotriva distrugerii mediului inconjurator pe intreg teritoriul Statelor Unite. Peste 20 de milioane de americani au vrut sa faca cunoscute clasei politice problemele grave care ameninta sistemul ecologic, mediul inconjurator si viitorul Planetei. In acest context, senatorul american Gaylord Nelson a propus ca Ziua Planetei Pamant sa fie sarbatorita pe data de 22 aprilie 1970. Ca urmare a acestor revolte, senatorii de la Washington au devenit mult mai constienti de necesitatea adoptarii unei legislatii corespunzatoare pentru protectia mediului inconjurator referitoare la aerul curat, apa curata si speciile pe cale de disparitie. Un alt rezultat a fost si crearea Agentiei pentru Protectia Mediului (EPA). in anii urmatori, din ce in ce mai multe tari au adoptat legi similare. Dupa 20 de ani, incepand cu anul 1990, datorita eforturilor depuse de activistul Denis Hayes, Ziua Planetei Pamant a devenit o manifestare globala, mobilizand 200 de milioane de oameni din peste 140 de tari. Astfel, a fost adusain atentie necesitatea protejarii mediului inconjurator si a conservarii resurselor naturale ale lumii, precum si importanta problematicii ecologice ca parte integranta a educatiei si culturii.

In anul 2009, Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sarbatoare oficiala a Planetei Pamant (Ziua Internationala a Mamei-Pamant) si expresie comuna a dorintei oamenilor de pretutindeni de a construi o societate stabila pentru un viitor mai curat si mai verde. „Mama-Pamant" este un concept antic comun in mai multe limbi si culturi, prin intermediul caruia se recunoaste legatura noastra, a oamenilor, cu Planeta care ne sustine si ne hraneste. In 2017, de Ziua Planetei Pamant, NASA a lansat un site unde oamenii pot „adopta" parti ale Planetei. In anul 2020, in plina criza mondiala declansata de virusul SARS-COV-2, responsabil de pandemia de coronavirus, s-a aniversat jumatate de secol de la prima miscare pentru protej area mediului inconjurator.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...