facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Ca un hot ziua in amiaza mare. Puterea in epoca postumanitatii - Slavoj Zizek

Ca un hot ziua in amiaza mare. Puterea in epoca postumanitatii - Slavoj Zizek

Autori: Slavoj Zizek
39,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-9975-86-323-0
Editura: Cartier
Numar pagini: 293
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Traducator: Ciprian Siulea
Format carte: 130 x 200
Tip coperta: Cartonata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Ca un hot ziua in amiaza mare. Puterea in epoca postumanitatii scrisa de Slavoj Zizek a aparut la edituraCartier in anul 2019 si face parte din categoriaStiinte umaniste.

Asa cum functioneaza astazi, ideologia pare exact opusul ei, o critica radicala a utopiilor ideologice. Ideologia dominanta acum nu e o viziune pozitiva a vreunui viitor utopic, ci o resemnare cinica, o accep­tare a modului in care lumea e de fapt, insotita de un avertisment ca, daca vrem s-o schimbam prea mult, va urma doar o oroare totalitara. Orice viziune a unei alte lumi e respinsa drept ideologie. Alain Badiou a formulat asta intr-un mod precis si minunat: astazi, principala functie a cenzurii ideologice nu e de a zdrobi rezistenta concreta – asta e treaba aparatelor represive ale statului –, ci de a zdrobi speranta, de a denunta imediat orice proiect critic drept deschizator al unui drum la capatul caruia se afla ceva de felul unui gulag. - Slavoj Zizek

Fragment din lucrare:

Traim intr-o epoca extraordinara in care nu mai exista nicio traditie pe care sa ne putem intemeia identitea, niciun cadru al unui univers cu sens care ne-ar putea da posibilitatea de a duce o viata dincolo de reproducerca hedonista. Nihilismul de astazi domnia oportunismului cinic, insotit de o anxietate permanenta - se legitimeaza drept eliberare de vechile constrangeri: suntem liberi sa ne reinventam constant identitatile sexuale, sa ne schimbam nu doar slujba sau traiectoria profesionala, ci cele mai intime trasaturi subiective, cum ar fi orientarea sexuala. Insa amploarea acestor libertati este stric prestabilita de coordonatele sistemului existent, ca si de modul in care functioneaza de fapt libertatea consumerista: posibilitatea de a alege si a consuma se transforma imperceptibil intr-o obligatie a super-egoului de a alege. Dimensiunea nihilista a acestui spatiu al libertatilor poate sa functioneze doar intr-un mod permanent accelerat - in momentul in care el incetineste, devenim constienti de lipsa de sens a intregii miscari. Aceasta Noua Dezordine Mondiala, aceasta civilizatie lipsita de lume care apare treptat, ii afecteaza in mod exemplar pe tineri, care oscileaza intre trairile foarte intense (placere sexuala, droguri alcool, chiar violenta) si efortul de a reusi (studile, urmarea unei cariere, castigarea de bani... in cadrul ordinii capitaliste existente). Excesul permanent devine astfel regula - sa ne gandim la impasul sexualitatii sau al artei de astazi: exista ceva mai plictisitor, oportunist sau steril decat sa cedezi poruncii superegoului de a inventa neincetat noi excese si provocari artistice (performance-ul artistului care se masturbeaza pe scena sau se taie masochist, sculptorul care expune cadavre descompuse de animale sau excremente umane) sau porunca paralela de a te implica in forme tor mai "indraznete" de sexualitate?"

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...