facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

TRANSPORT GRATUIT la comenzi mai mari de 150 lei!
  • Bamele

Bamele

Autori: Ana Tomescu
4,50 Lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

Isbn: 973-723-105-8
Editura: Lucman
Numar pagini: 93
Data aparitiei: 2006
Limba: Romana

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Bamele scrisa de Ana Tomescu a aparut la edituraLucman.

Bamele sunt originare din Asia de Rasarit (India, Vietnam, Myanmar) si Asia Mica. In Egipt planta a fost cultivata cu 2000 de ani i.Hr.Din Asia Mica bamele s-au raspandit in Africa si in partea europeana a Turciei, in Grecia, Macedonia, Serbia si Bulgaria unde suprafetele ocupate sunt considerabile. In Europa Centrala si de Nord cultura bamelor este aproape necunoscuta. Productia mondiala de bame este estimata la 4 milioane de tone, reprezentand 1,5% din productia totala de legume. Pe continentul african, consumul anual de bame ajunge la 2,2 kg/cap de locuitor. La noi in tara se cultiva in zonele sudice si de vest, in jurul oraselor si a unitatilor de procesare. Alaturi de alte specii, bamele contribuie la diversificarea si completarea sortimentului de legume proaspete si conservate. De la bame se recolteaza capsulele la maturitatea de consum (foarte tinere, fragede) care se intrebuinteaza la prepararea diferitelor mancaruri sau ca materie prima in industria conservelor de legume. In comparatie cu alte de specii de legume, fructele de bame sunt foarte bogate in vitamine. Continutul in vitamina A este mai mare decat in fructele de patlagelele vinete, castraveti, ceapa uscata, praz, sfecla, varza alba, pastarnac, fructele verzi de tomate si ardei. Valorile continutului in vitaminele B1, B2 si acid nicotinic determinate la bame sunt intrecute numai de valorile stabilite la mazarea verde, respectiv broccoli, iar prin continutul in vitamina C, bamele depasesc tomatele, patlagelele vinete, legumele cucurbitacee si radacinoase, ceapa uscata, prazul, usturoiul, mazarea, fasolea, salata.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...