Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Mircea Cartarescu

Mircea Cartarescu nascut pe 1 iunie 1956 in Bucuresti este un poet, prozator, critic literar si publicist roman.

Mircea Cartarescu a debutat cu poezii la Cenaclul de Luni si in Romania Literara in anul 1978 [8], coordonat de profesorul Nicolae Manolescu, si in volum in antologia Aer cu diamante, dar a citit si proza la Cenaclul de proza "Junimea" condus de Ovid S. Crohmalniceanu. De altfel a publicat o proza in antologia Desant'83. A debutat in volumul individual Faruri, vitrine, fotografii la editura Cartea Romaneasca in anul 1980. A continuat sa scrie versuri, a publicat mai multe volume, intre care se remarca Poeme de amor sau Totul.

Mircea Cartarescu este considerat un teoretician important al postmodernismului romanesc si un autor contemporan de succes, apreciat atat in tara cat si in strainatate. Intr-un interviu realizat de Marius Chivu, scriitorul Gheorghe Craciun considera ca: „la Mircea Cartarescu noutatea de viziune e evidenta. Corpul e reprezentat de el ca o masina vie, mecanica, producatoare de halucinatii, fantasme si care se instituie de multe ori ca o prezenta tutelara a oricarui tip de viziune despre obiecte, lucruri, acte imaginare...”

Actualmente, Mircea Cartarescu este conferentiar universitar la Catedra de literatura romana a Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti. Mircea Cartarescu este casatorit cu poeta Ioana Nicolaie. Ultimele sale carti publicate, De ce iubim femeile si Frumoasele straine i-au adus un succes de box-office, figurand pe lista de carti bestseller ale editurii care ii publica toate cartile si cu care a semnat un contract de exclusivitate.

Mircea Cartarescu
Nu se pot gasi produse care sa coincida cu selectia.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.