Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Isaac Asimov

Isaac Asimov s-a nascut in jurul lui 2 ianuarie 1920 (aceasta este data sa de nastere mentionata pentru scopuri oficiale; data exacta nu este cunoscuta) a fost un scriitor american, evreu nascut in Rusia, biochimist, autor de mare succes si exceptional de prolific, cunoscut mai ales pentru lucrarile sale stiintifico-fantastice si pentru cartile de popularizare a stiintei. Cea mai faimoasa lucrare este seria Fundatia, pe care a combinat-o mai tarziu cu doua alte serii ale sale, seria Imperiului Galactic si seria Robotilor. A scris si romane politiste si fantasy, precum si o mare cantitate de lucrari non-fictiune. Asimov a scris si editat peste 500 de volume si estimativ 90.000 de scrisori sau carti postale si are lucrari in toate categoriile majore ale Sistemului Decimal Dewey, cu exceptia filozofiei. Asimov a fost prin consens general un maestru al genului science-fiction, alaturi de Robert A. Heinlein si Arthur C. Clarke. A fost considerat a fi unul dintre membrii "Marelui Trio" al scriitorilor de science-fiction din timpul vietii sale.

A absolvit Universitatea Columbia in 1939, insa abia in 1948 a revenit sa sustina acolo si doctoratul, in biochimie. In aceasta perioada, a petrecut trei ani din Al doilea razboi mondial lucrand la Statia de experimente aero-navale a Portului Militar din Philadelphia.

Dupa ce razboiul s-a incheiat, a fost recrutat in Armata Statelor Unite, servind timp de noua luni inainte de a fi disponibilizat onorabil. In cursul scurtei sale cariere militare, s-a ridicat la gradul de caporal pe baza abilitatilor sale de dactilografiere si a evitat pe putin participarea in 1946 la testele bombei atomice din Atolul Bikini. Dupa obtinerea doctoratului, a predat in cadrul Universitatii Boston, cu care a ramas asociat toata viata.

Din 1958, s-a decis sa se preocupe in principal de cariera sa literara, intrucat venitul provenit din scrierile sale il depasea deja pe cel datorat indatoririlor academice, ramanand la Universitate doar intr-o capacitate non-pedagogica. Asimov a ramas in facultate ca profesor asociat, fiind promovat in 1979 ca profesor titular ca recunoastere a meritelor sale literare.

Cariera lui Asimov se poate imparti in mai multe perioade. Cariera timpurie, dominata de science-fiction, a inceput in jurul anului 1940 cu povestiri scurte.

Aceasta a durat pana in jurul anului 1958, si a luat sfarsit dupa publicarea romanului Soarele gol. Dupa aceasta, el a publicat cu preponderenta literatura non-fictiune, si doar rareori science-fiction.

In urmatorul sfert de veac el a scris doar patru romane science-fiction. Dupa 1982, a inceput cea de-a doua parte a carierei sale in domeniul S. F., cu publicarea romanului Marginea Fundatiei. Dupa aceasta si pana la sfarsitul vietii, Asimov a publicat multe continuari ale romanelor existente, intr-o maniera pe care n-a premeditat-o initial.

Isaac Asimov

Isaac Asimov

11 Produse

Filtre
 • Nou
 • Pozitie
 • Nume
 • Pret crescator
 • Pret descrescator
Nou
 1. Fundatia. Zorii fundatiei. Vol. 7 - Isaac Asimov - Editura Paladin
  Rating:
  0%
  Pret standard 49,00 Lei Pret special 36,75 Lei
 2. Fundatia. Preludiul fundatiei. Vol. 6 - Isaac Asimov - Editura Paladin
  Rating:
  0%
  Pret standard 54,00 Lei Pret special 40,50 Lei
 3. Fundatia. Fundatia si Pamantul. Vol. 5 - Isaac Asimov - Editura Paladin
  Rating:
  0%
  Pret standard 54,00 Lei Pret special 40,50 Lei
 4. Fundatia. Marginea fundatiei. Vol. 4 - Isaac Asimov - Editura Paladin
  Rating:
  0%
  Pret standard 49,00 Lei Pret special 36,75 Lei
 5. Fundatia si imperiul. Seria Fundatia Vol.2 - Isaac Asimov - Editura Paladin
  Rating:
  0%
  Pret standard 49,00 Lei Pret special 36,75 Lei
 6. Fundatia. A doua fundatie. Vol. 3 - Isaac Asimov - Editura Paladin
  Rating:
  0%
  Pret standard 49,00 Lei Pret special 36,75 Lei
12
 • 12
 • 24
 • 36
pe pagina
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.