Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 21:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

CADOU La fiecare carte cumparata primesti un textmarker!

Isaac Asimov

Isaac Asimov

Isaac Asimov s-a nascut in jurul lui 2 ianuarie 1920 (aceasta este data sa de nastere mentionata pentru scopuri oficiale; data exacta nu este cunoscuta) a fost un scriitor american, evreu nascut in Rusia, biochimist, autor de mare succes si exceptional de prolific, cunoscut mai ales pentru lucrarile sale stiintifico-fantastice si pentru cartile de popularizare a stiintei. Cea mai faimoasa lucrare este seria Fundatia, pe care a combinat-o mai tarziu cu doua alte serii ale sale, seria Imperiului Galactic si seria Robotilor. A scris si romane politiste si fantasy, precum si o mare cantitate de lucrari non-fictiune. Asimov a scris si editat peste 500 de volume si estimativ 90.000 de scrisori sau carti postale si are lucrari in toate categoriile majore ale Sistemului Decimal Dewey, cu exceptia filozofiei. Asimov a fost prin consens general un maestru al genului science-fiction, alaturi de Robert A. Heinlein si Arthur C. Clarke. A fost considerat a fi unul dintre membrii "Marelui Trio" al scriitorilor de science-fiction din timpul vietii sale.

A absolvit Universitatea Columbia in 1939, insa abia in 1948 a revenit sa sustina acolo si doctoratul, in biochimie. In aceasta perioada, a petrecut trei ani din Al doilea razboi mondial lucrand la Statia de experimente aero-navale a Portului Militar din Philadelphia.

Dupa ce razboiul s-a incheiat, a fost recrutat in Armata Statelor Unite, servind timp de noua luni inainte de a fi disponibilizat onorabil. In cursul scurtei sale cariere militare, s-a ridicat la gradul de caporal pe baza abilitatilor sale de dactilografiere si a evitat pe putin participarea in 1946 la testele bombei atomice din Atolul Bikini. Dupa obtinerea doctoratului, a predat in cadrul Universitatii Boston, cu care a ramas asociat toata viata.

Din 1958, s-a decis sa se preocupe in principal de cariera sa literara, intrucat venitul provenit din scrierile sale il depasea deja pe cel datorat indatoririlor academice, ramanand la Universitate doar intr-o capacitate non-pedagogica. Asimov a ramas in facultate ca profesor asociat, fiind promovat in 1979 ca profesor titular ca recunoastere a meritelor sale literare.

Cariera lui Asimov se poate imparti in mai multe perioade. Cariera timpurie, dominata de science-fiction, a inceput in jurul anului 1940 cu povestiri scurte.

Aceasta a durat pana in jurul anului 1958, si a luat sfarsit dupa publicarea romanului Soarele gol. Dupa aceasta, el a publicat cu preponderenta literatura non-fictiune, si doar rareori science-fiction.

In urmatorul sfert de veac el a scris doar patru romane science-fiction. Dupa 1982, a inceput cea de-a doua parte a carierei sale in domeniul S. F., cu publicarea romanului Marginea Fundatiei. Dupa aceasta si pana la sfarsitul vietii, Asimov a publicat multe continuari ale romanelor existente, intr-o maniera pe care n-a premeditat-o initial.

Seteaza descrescator
SELECT `e`.`entity_id`, `e`.`type_id`, `e`.`attribute_set_id`, `cat_index`.`position` AS `cat_index_position`, `at_inventory_in_stock`.`is_in_stock` AS `inventory_in_stock`, `at_price`.`value` AS `price`, ((at_price.value - final_price) / at_price.value) AS `saving`, `e`.`name`, `e`.`short_description`, `e`.`sku`, `e`.`price`, `e`.`special_price`, `e`.`special_from_date`, `e`.`special_to_date`, `e`.`small_image`, `e`.`thumbnail`, `e`.`color`, `e`.`color_value`, `e`.`news_from_date`, `e`.`news_to_date`, `e`.`status`, `e`.`url_key`, `e`.`required_options`, `e`.`image_label`, `e`.`small_image_label`, `e`.`thumbnail_label`, `e`.`msrp_enabled`, `e`.`msrp_display_actual_price_type`, `e`.`msrp`, `e`.`tax_class_id`, `e`.`price_type`, `e`.`weight_type`, `e`.`price_view`, `e`.`shipment_type`, `e`.`links_purchased_separately`, `e`.`links_exist`, `e`.`open_amount_min`, `e`.`open_amount_max`, `e`.`colectia`, `e`.`autor`, `e`.`data_aparitiei`, `e`.`categorie_filtru`, `e`.`categorie_filtru_value`, `e`.`grupa_de_varsta`, `e`.`grupa_de_varsta_value`, `e`.`tip_ghiozdan`, `e`.`tip_ghiozdan_value`, `e`.`transport_gratuit`, `price_index`.`price`, `price_index`.`tax_class_id`, `price_index`.`final_price`, IF(price_index.tier_price IS NOT NULL, LEAST(price_index.min_price, price_index.tier_price), price_index.min_price) AS `minimal_price`, `price_index`.`min_price`, `price_index`.`max_price`, `price_index`.`tier_price` FROM `catalog_product_flat_1` AS `e` INNER JOIN `catalog_category_product_index` AS `cat_index` ON cat_index.product_id=e.entity_id AND cat_index.store_id=1 AND cat_index.visibility IN(2, 4) AND cat_index.category_id = '855' LEFT JOIN `cataloginventory_stock_item` AS `at_inventory_in_stock` ON (at_inventory_in_stock.`product_id`=e.entity_id) AND (is_in_stock>=0) LEFT JOIN `catalog_product_entity_decimal` AS `at_price` ON (`at_price`.`entity_id` = `e`.`entity_id`) AND (`at_price`.`attribute_id` = '75') AND (`at_price`.`store_id` = 0) INNER JOIN `catalog_product_index_price` AS `price_index` ON price_index.entity_id = e.entity_id AND price_index.website_id = '1' AND price_index.customer_group_id = 0 WHERE (e.status = 1) ORDER BY `at_inventory_in_stock`.`is_in_stock` DESC, `e`.`name` ASC LIMIT 20

Seteaza descrescator
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...
Lei
Inscrie-te la newsletter
5% discount pe care il poti folosi la prima comanda de pe site in termen de 5 zile.
Aboneaza-te
Coupon: