facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

TRANSPORT GRATUIT la comenzi mai mari de 150 lei!
  • Astra si romanii - memorie istorica si realitati contemporane

Astra si romanii - memorie istorica si realitati contemporane

45,41 Lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

Isbn: 978-606-714-117-7
Numar pagini: 176
Data aparitiei: 2015
Limba: Romana
Format carte: 170x240

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuit

Transport gratuit
  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Astra si romanii - memorie istorica si realitati contemporane, de Mircea-Cristian Ghenghea si Iulian Pruteanu-Isacescu a aparut la editura Universitatii A. I. Cuza Iasi.

Lucrarea reprezintă, într-un fel, o raritate pentru peisajul istoriografic ieşean, unde nu a apărut, până acum, nici un volum de studii dedicat în exclusivitate prezentării şi analizării Asociaţiunii numai din punct de vedere istoric. Deşi abordează subiecte aparent epuizate, studiile oferă perspective de cercetare noi, prin interpretările oferite şi prin (re)introducerea în circuitul ştiinţific a unor informaţii cărora, din diverse motive, nu li s-a acordat atenţia cuvenită în deceniile anterioare. Avem de-a face, astfel, cu solide contribuţii referitoare la unele aspecte din istoria Asociaţiunii, rezultate atât din analizarea documentelor de arhivă, cât şi din parcurgerea atentă a presei interbelice, care oferă noi posibilităţi de înţelegere a complexităţii deosebite şi a importanţei pe care a avut-o fenomenul astrist în istoria modernă şi contemporană a românilor.

Din cuprins: ASTRA în perioada guvernării liberale (Simion Retegan); Mitropolitul Andrei Şaguna şi Asociaţiunea (Pamfil Matei); „Expansiunea” ASTREI în Bucovina. Cazul Constantin Hurmuzachi (Liviu Papuc); Prosopografia membrilor ASTREI – o necesitate istoriografică şi un atelier de cercetare (Vlad Popovici); Bibliotecile poporale şi crezul ASTREI: Cartea este una dintre cele mai mari puteri ale lumii (Ion Onuc Nemeş); C. Stere şi ASTRA (Victor Durnea); ASTRA şi promovarea învăţământului în perioada interbelică (Dragoş-Ştefan Petrescu); O cronică a vieţii astriste în Basarabia (Căminul Cultural ASTRA din Copăceni, jud. Bălţi) (Maria Danilov); ASTRA pe frontul de est (1925-1935) (Iulian Pruteanu-Isăcescu); ASTRA la Iaşi. Coordonate contemporane (Mircea-Cristian Ghenghea)

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...
Lei
Inscrie-te la newsletter
5% discount pe care il poti folosi la prima comanda de pe site in termen de 5 zile.
Aboneaza-te
Coupon: