Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
15,26 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Angelus novus

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-1727-79-0
Editura: EuroPress
Data aparitiei: 2010
Angelus novus

Cartea Angelus novus scrisa de Bashkim Shehu a aparut la editura Euro Press Group.

Romanul Angelus novus este „o soarta stranie, neasemanatoare cu multe, sau foarte rara, cu intorsaturi neobisnuite, este cea a talentatului scriitor albanez Bashkim Shehu. Fiu rasfatat al celui mai puternic si mai longeviv premier din istoria moderna a Albaniei, care a explorat lumea civilizata atunci cand ceilalti nu indrazneau sa se gandeasca la ea, a trecut mai tarziu, timp de circa zece ani, prin calvarul inchisorii rau famate a tarii, din Burrel.

Dupa eliminarea fizica si politica a lui Mehmet Shehu, erou al luptei antifasciste din Spania, comandant legendar in cursul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, iar mai apoi cel mai puternic demnitar comunist dupa Enver Hodja, Bashkim si familia sa au suportat chinurile a persecutiei.

Despre tema persecutiei sub dictatura comunista au scris si alti autori, majoritatea lor insa fiind simpli cetateni, care isi exprimau mahnirea acumulata, dezvaluiau aspecte infricosatoare din viata in inchisori, ii acuzau pe persecutori,  revendicandu-si drepturile. Spre deosebire de toti acestia, autorul romanului Angelus Novus nu acuza in mod direct pe nimeni, nu-si asuma raspunderea de a se tangui, de a-si lua revansa sau de a-si revendice recuperarea drepturilor pierdute de-a lungul celor zece ani de condamnare politica.

Din multimea co-suferinzilor, el il alege pe Mark Shpendi, un locuitor din indepartata regiune Nikaj-Merturi, din nordul Albaniei, un ins cu o minte sclipitoare, desi cu instruire minima, intrerupta la Tirana din motive politice.“ - Kopi Kyçyku

 

 

Mai multe informatii
CategorieLiteratura universala
Data aparitiei2010
EdituraEuroPress
ISBN978-973-1727-79-0
Numar pagini176
Tip copertaBrosata
TraducatorKopi KKopi Kycykuycyku
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.