facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Anatomia lui Gray pentru studenti. Editia a patra (2019) - Richard L. Drake, A. Wayne Vogl, Adam W. M. Mitchell - Editura Prior

Anatomia lui Gray pentru studenti. Editia a patra (2019) - Richard L. Drake, A. Wayne Vogl, Adam W. M. Mitchell - Editura Prior

340,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-88195-3-5
Editura: Prior
Numar pagini: 1152
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Traducator: Florin Mihail Filipoiu
Format carte: 216x276
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Anatomia lui Gray pentru studenti. Editia a patra (2019) scrisa de Richard L. Drake, A. Wayne Vogl, Adam W. M. Mitchell a aparut la edituraPrior in anul2019 si face parte din categoriaMedicina si farmacie.

Anatomia lui Gray pentru studenti si-a indreptat atentia spre studiul global al anatomiei. In timp ce programe de invatamant din intreaga lume au in vedere studiul anatomiei intr-un cadru complex, incluzand notiuni de fiziologie, histologie si embriologie, noi ne-am concentrat in lucrarea noastra numai pe anatomie si pe aplicatiile ei clinice imediate. Exceptand cateva referiri la embriologie acolo unde era strict necesar, nu vom gasi informatii din alte discipline. Am considerat ca exista numeroase lucrari de exceptie care trateaza aceste arii de discutie, astfel incat incercarea de a acoperi totul intr-o singura lucrare ar fi aruncat o umbra de indoiala asupra calitatii si utilitatii ei, fara sa mai vorbim de volumul impresionant de pagini la care s-ar fi ajuns.

Fiecare capitol a fost impartit in patru sectiuni diferite:

  • prezentare generala
  • anatomie regionala
  • anatomie pe viu
  • cazuri clinice.

Prezentarea generala a materiei fiecarui capitol ofera baza informationala, necesara studiului sectiunilor urmatoare. Aceasta parte poate fi urmarita separat, in special de catre studentii ce doresc un nivel minim de intelegere a anatomiei, dar poate reprezenta si o recapitulare utila a conceptelor de baza.

Sectiunea ce se ocupa cu studiul anatomiei pe regiuni ne ofera detaliile necesare intelegerii acesteia, imaginea fiind intregita de o multitudine de corelatii clinice relevante Abordarea nu este una exhaustiva, dar prezinta, in schimb informatiile la un nivel pe care noi il consideram necesar in intelegerea structurii unei regiuni. Aceasta sectiune contine doua tipuri de materiale clinice. Indiciile clinice sunt integrate in textul anatomic si au menirea de a lega discutia anatomica de aplicatia ci clinica imediata, fara a scoate studentii din ritm sau a intrerupe cursivitatea textului. Aceste pasaje, desi complet integrate textului anatomic, au fost scoase in evidenta prin colorarea lor in verde. Sectiunea Notiuni clinice", un rezumat concis de aplicatii clinice, ofera studentilor o demon- stratie a valorii si a utilitatii anatomiei in rezolvarea situatiilor practice. Aceste pasaje se gasesc de-a lungul lucrarii, acolo unde discutia anatomica este mai relevanta.

Anatomia pe viu ajuta studentii in intelegerea relatiei dintre structurile anatomice si proiectiile lor la suprafata. Aceasta sectiune demonstreaza, de asemenea, aplicabilitatea clinica a anatomiei, prin corelarea inspectiei vizuale cu aprecierile functionale, asa cum se intampla in timpul examinarii unui pacient.

La finalul fiecarui capitol vom gasi cazurile clinice. Acestea constituie cea de-a treia treapta in prezentarea materialului clinic. Fiecare caz va fi prezentat pas cu pas, iar prin intrebari si raspunsuri vom oferi cititorului cheia rezolvarii cazului. Ilustratiile sunt o parte integranta a textului anatomic. Ele trebuie sa prezinte cititorului proiectia vizuala care sa dea viata textului, oferind totodata multiple unghiuri de abordare care sa faciliteze intelegerea si insusirea cunos- tintelor de anatomie. Credem ca desenele incluse indeplinesc toate aceste cerinte.

Ilustratiile sunt originale si revelatoare, multe dintre ele fiind unice ca mod de abordare. Ele au fost gandite si realizate sa completeze textul scris, sa prezinte anatomia dintr-o alta perspectiva si sa raspunda unor intrebari legate de unele aspecte teoretice dificile, constituind astfel un punct de plecare in construirea unei baze teoretice solide. Pentru a fi siguri ca ilustratiile din carte se coreleaza si asigura totodata o continuitate in modul in care ele au fost realizate, am utilizat culori standard de-a lungul intregii carti, exceptiile fiind anuntate.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...