Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
9,90 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Alexis sau Tratat despre lupta zadarnica

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-50-1778-1
Editura: Humanitas
Autor: Marguerite Yourcenar
Data aparitiei: 2000
Cartea Alexis sau Tratat despre lupta zadarnica scrisa de Marguerite Yourcenar a aparut la editura Humanitas si face parte din Colectia Cartea de pe noptiera.

Cartea Alexis sau Tratat despre lupta zadarnica scrisa de Marguerite Yourcenar a aparut la editura Humanitas si face parte din Colectia Cartea de pe noptiera.

„Alexis este analiza completa (de aici si subtitlul Tratat) a unei forme de a te afla in infern. Si de a iesi din el, tagaduindu-l, denuntandu-l ca pe un fals la care ai consimtit prea multa vreme. Nu ne alegem natura iubirilor noastre si n-o putem incalca fara sa fim pedepsiti mai grav decat lasandu-ne in voia lor, care este aceea a soartei. Pe de alta parte, cititorul nu trebuie sa se lase amagit: cartea aceasta, in care este vorba de inclinari erotice neconforme destinului nostru biologic, depaseste problematica lor specifica. Orice pasiune omeneasca ce se incarca de spaima derogarii de la norma si de gandul pacatului duce la aceeasi zadarnica suferinta, la acelasi zbucium si la acelasi esec. Singura mantuire, atunci cand este inutil sa te renegi, este aceea de a te accepta asa cum esti, de a nu te minti si de a nu minti pe nimeni. Nu are rost sa luptam cu ceea ce nu poate fi infrant in noi, cu adevarul nostru esential, iar a-l incarca de vina este un fel restrictiv de a gandi omenescul, dandu-l prada unor cenzuri straine de deplinatatea lui. Frumusetea cartii rezida insa nu atat in lectia pe care o da, fie ea si eliberatoare, cat in modulatia ei formala, in tonalitatea ei, in nobletea morala a stilului.“ Petru Cretiab

Mai multe informatii
AutorMarguerite Yourcenar
CategorieLiteratura contemporana
Data aparitiei2000
EdituraHumanitas
ISBN978-973-50-1778-1
Numar pagini152
Tip copertaBrosata
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.