Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Alexandru cel Mare - Robin Lane Fox - Editura Litera

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-606-33-7880-5
Editura: Litera
Autor: Robin Lane Fox
Data aparitiei: 2022
Cartea Alexandru cel Mare scrisa de Robin Lane Fox a aparut la editura Litera in anul 2022 si face parte din categoria Stiinte umaniste.

Cartea Alexandru cel Mare scrisa de Robin Lane Fox a aparut la editura Litera in anul 2022 si face parte din categoria Stiinte umaniste.

Scris de profesorul si istoricul britanic multipremiat Robin Lane Fox, acest volum cerceteaza o mare varietate de surse, de dovezi si de legende, multe dintre ele contradictorii, pentru a se concentra asupra lui Alexandru cel Mare ca un barbat al vremurilor sale.

Dur, ferm si neinfricat, avandu-l drept model cu care rivaliza pe eroul homeric Ahile, Alexandru, fiul regelui macedonean Filip al II-lea, a fost un razboinic si un conducator innascut, cu ambitii puternice, care a inteles aventura intensa a cuceririlor si a necunoscutului. Cand a murit, in 323 i.Hr., la 32 de ani, imperiul sau vast acoperea peste cinci milioane de kilometri patrati, din Grecia in India, pe care grecii o vazusera pentru prima data in timpul campaniilor macedoneanului. Reusitele sale nu-si aveau egal - excelase ca lider al armatei, fondase 18 orase si isi lasase amprenta asupra culturii grecilor, elenismul, si a Orientului antic. Mitul creat de el este la fel de puternic astazi precum era in vremuri stravechi.

Combinand informatii istorice si observatii psihologice fine, Alexandru cel Mare aduce la viata aceasta personalitate monumentala care, in decursul istoriei omenirii, a fost admirata si elogiata de alte mari personalitati care au schimbat fata lumii, cum ar fi Napoleon.

"O lectura placuta si bine scrisa [...] Volumul lui Fox a devenit ghidul meu principal prin minunata poveste a lui Alexandru cel Mare." - Oliver Stone, regizor al filmului Alexandru

"Nu stiu ce sa admir mai mult, vasta sa eruditie sau abordarea imaginativa a unei perioade atat de indepartate si de complicate si a unei personalitati atat de complexe." - Cyril Connolly, Sunday Times

"O realizare demna de Alexandru." - New Statesman

Mai multe informatii
AutorRobin Lane Fox
CategorieStiinte umaniste
ColectiaKronika
Data aparitiei2022
EdituraLitera
Format200x140
ISBN978-606-33-7880-5
Numar pagini768
Tip copertaNecartonata
TraducatorTeodora Nicolau, Ruxandra Vasilescu
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.