facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 17:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Alesul. Poeme (2003-2017) - Dan Coman - Editura Cartier

Alesul. Poeme (2003-2017) - Dan Coman - Editura Cartier

Autori: Dan Coman
23,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-9975-86-454-1
Editura: Cartier
Numar pagini: 256
Data aparitiei: 2021
Limba: Romana
Format carte: 200 x 130
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Alesul. Poeme (2003-2017) scrisa de Dan Coman a aparut  la edituraCartier in anul 2021 si face parte din categoriaBeletristica.

"Dan Coman este un poet de o exuberanta rece, poemele lui isi au originea in acea planta care «creste in cap» si care se asaza peste acoperisurile Bistritei ca ramurile unei jungle artificiale, din lame de cutit, care «halesc tot oxigenul».

Poezia lui Dan Coman e una claustrofobica, htonica, spatiul in care evolueaza animalele lui totemice e inchis, apasator, greu, e «In cealalta parte», acolo unde respiratia nu e decat un act mimat. Am senzatia din ce in ce mai pregnanta ca Dan Coman este genul de poet care decupeaza din cand in cand fragmente dintr-un text interminabil, aflat in flux continuu, si pe care-l muzicalizeaza si-l preda cu regret hartiei.

Poemele lui, aflate intr-o curgere constanta dinspre anul cartitei galbene spre Insectarul Coman, par concesii facute unei cutume editoriale, fara a exista o legatura esentiala intre motorul care le pune in miscare si existenta lor finita. Sunt solilocvii care-si capata sensul daca le integrezi in mecanismul acela al curgerii continue din propria lor lume. Trebuie sa ajungi sa traiesti in capul lui Dan Coman pentru a decodifica aceste glosolalii. Iar accesul, interzis prin excelenta, se face, paradoxal, tot prin text." - Bogdan-Alexandru Stanescu

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...